Ierse gitarist Eamonn McCormack speelt in Eetcafé Groothuis

Eamonn McCormack speelt op zondag 27 september in Eetcafé Groothuis in Emmen. De Ierse gitarist toerde onder andere met Walter Trout, ZZ Top, Johnny Winter en Robert Plant.

McCormack (58) werd geboren in de hoofdstad Dublin. Op achtjarige leeftijd kreeg hij een akoestische gitaar. Als tiener sloot hij zich aan bij een plaatselijke garage-coverband. De groep werd beïnvloed door onder andere Jimi Hendrix, Eric Clapton, Thin Lizzy en de Nederlandse groep Focus. Op zijn zestiende trad McCormack live op in een nationale Ierse radioshow. Rond deze tijd won hij ook een grote middelbare schoolwedstrijd met zijn eigen materiaal. Later speelde hij in verschillende Ierse bands en vertrok vervolgens naar de Verenigde Staten. Daar verbreedde McCormack zijn muzikale horizon en deed hij podiumervaring op.

Na vier haar keerde hij terug naar Ierland. De gitarist, die inmiddels een geheel eigen stijl had ontwikkeld, trad op in heel Europa. McCormack speelde op grote festivals als Parkpop in Den Haag en het prestigieuze Rockpalast in Duitsland. Inmiddels heeft McCormack drie studioalbums uitgebracht, die lovend werden ontvangen.

Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eetcafegroothuis.nl/tickets