Wenda van der Kruk: ‘Ik ben trots op de grote mate van bereidwilligheid in Dalerpeel’

Wenda van der Kruk-de Beet is 61 jaar en woonachtig in Dalerpeel. Zij is getrouwd met Lex en samen hebben zij drie zoons en een kleindochter. ,,We hebben tijdelijk twee pleegkinderen bij ons inwonen.” Lees meer over Wenda in deze Doorloper.

Dalerpeel betekent voor mij:

,,Wij zijn in 2004 in Dalerpeel komen wonen. Tijdens het toeren door Drenthe zagen wij ons huidige huis te koop staan. Op slag verliefd op het huis én de locatie, zijn wij naar Drenthe verhuisd. Geen moment spijt van gehad.”

Als ik de baas van Dalerpeel zou zijn, dan:

,,Zou ik wat vaker bij mijn dorpsgenoten en verenigingen langsgaan om te horen en te zien wat er leeft. Persoonlijk contact is toch iets wat het meeste oplevert.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

,,Oosterbeek bij Arnhem. En één keer per jaar gingen wij naar Nijmegen, naar de vierdaagse. Niet om mee te lopen, maar om te feesten. Tegenwoordig is lunchen met een vriendin of het gezin ook een heerlijk uitje. Eén keer in de zoveel tijd een gezellige meidenavond is ook echt iets waar ik naar uitkijk.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Om onze bink, die van de week weer van die lekkere flauwe melige grappen aan het maken was. Dit keer ging het over de wasdroger.”

En dat ik huilde ook…

„De laatste keer dat ik huilde? Geen idee. Ik ben een positief ingesteld persoon.”

De mooiste muziek is voor mij:

„De muziek die mij raakt en een emotie laat voelen.”

Het eerste wat ik thuiskom, is:

„Even helemaal niks, om vervolgens na vijf minuten weer lekker aan de gang te gaan met van alles en nog wat. Ik ben een doener en kan moeilijk te lang stilzitten.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Heb ik niet, maar ik mag graag nieuwe plekken ontdekken. Waar het weer aangenaam is. Warm, zonnig en droog past wel bij mij.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Ik zou graag alle vrijwilligers van ons dorpswinkeltje willen nomineren. Samen zorgen wij ervoor dat het dorpswinkeltje alweer vijf jaar bestaat. Een unieke onderneming, waarmee wij kort na de start in 2016 zijn genomineerd voor de ‘Meer dan handen Vrijwilligersprijs’. De blijdschap was groot toen we deze landelijke prijs uiteindelijk ook wonnen. Een blijk van waardering voor het kleine Dalerpeel.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Verpleegster, totdat mijn oudste zus een vriend kreeg die buschauffeur was. Dus toen wilde ik buschauffeur worden. Mijn wens is altijd nog om eens achter het stuur van een bus te kruipen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Ik ben commissielid van de dorpswinkel: een kleine supermarkt voor de vergeten boodschap. We zijn hier vijf jaar geleden mee gestart en er blijkt nog steeds behoefte te zijn. Naast de dorpswinkel hebben we ook de gratis bibliotheek, koffietafel en beleeftuin. Een onderneming in Dalerpeel die gerund wordt door enkel vrijwilligers. Ook ben ik bestuurslid van de speeltuinvereniging in ons dorp. Daarnaast mag ik de zorg dragen voor zogenoemde oppaskinderen. Heel leuk om te doen en het houdt je jong. Ons thuis is tevens een adres voor kinderen, die noodgedwongen een tijdelijk onderdak nodig hebben.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„De geboorte van mijn kinderen en kleindochter.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„Ik ben trots op de grote mate van bereidwilligheid binnen Dalerpeel. Wanneer het nu gaat om het onderhouden van ons wandelgebied, het maaien van het gras in de speeltuin of het organiseren van een knutseldag voor kinderen: voor alle activiteiten is er wel een groep vrijwilligers te vinden die samen de handen uit de mouwen steken. ‘Voor het dorp, door het dorp’ wordt niet alleen geroepen, maar zeker ook uitgevoerd. Waar een klein dorp groot in kan zijn.”

Ook meedoen? Stuur dan een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.