Wie herkent vroegere medewerkers van het Noorder Dierenpark?

Van Jan Oosting verschijnt dit najaar het boek ‘Het dierenpark van mijn vader’. In 1935 opende zijn vader Willem Sjuck Johannes Oosting (1906-1983) in Emmen het Noorder Dierenpark, waarvan hij vanaf 1935 tot 1970 directeur was. In het boek zijn foto’s van vroegere personeelsleden opgenomen. Wie herkent de personen op deze foto’s?

In heldere taal schetst Oosting hoe zijn ambitieuze vader, daarbij gesteund door zijn vrouw Tineke, het dierenpark opbouwde en uitbreidde. Na de oorlogsjaren volgden perioden van bloei, vernieuwing en bekendheid. Eind jaren zestig braken er moeilijke tijden voor het park aan. Financiële middelen om het park op te knappen ontbraken en er moest een nieuwe koers worden uitgezet om het park een nieuw elan te geven.

Het boek ‘Het dierenpark van mijn vader’ verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Drenthe. In het boek zijn ruim 500 afbeeldingen van het dierenpark tot 1970 opgenomen. Bijzonder aan het boek is dat auteur Jan Oosting, in het dagelijks leven kunstschilder in Hardenberg, ruim twintig schilderijen die betrekking hebben op het Noorder Dierenpark heeft gemaakt, die alle in het boek zijn opgenomen. In het boek zijn ook foto’s van personeelsleden opgenomen. Berend Gewald, die als ontwerper nauw betrokken was bij de inrichting van het Noorder Dierenpark, maakte in de zomer van 1939 twee films in het dierenpark met daarop beelden van bezoekers, personeel en beesten. Wanneer er een bijzondere activiteit was nam hij zijn camera mee. Daarnaast worden foto’s uit het familiearchief van Grevink afgedrukt. Jan Berend Grevink was in de jaren vijftig de bedrijfsleider van het paviljoen.

Bij dit artikel zijn zogenaamde still’s, foto’s van de filmbeelden van Berend Gewald zien. Wie herkent personen op deze beelden? Men kan contact opnemen met Sis Hoek-Beugeling, telefoon 0591-659968, e-mail: tj.hoek@wxs.nl of Gerben Dijkstra, 06-50805953, e-mail: gjd50@ziggo.nl