VCG verliest nipt van vv Hollandscheveld

GEESBRUG Na de verloren een beker wedstrijd tegen Hoogeveen zat. moest de ploeg van Harjo van der Valle het afgelopen zaterdag opnemen tegen opnieuw een derdeklasser, vv Hollandscheveld. Lang kon VCG zich meten aan de gasten en had met een beetje geluk voor een stuntje kunnen zorgen maar Hollandscheveld was de gelukkiste en nam de overwinning mee.

Direct vanaf het begin konden de toeschouwers zien dat de thuisploeg gemotiveerd was, VCG begon goed maar dat echte kansen kwam het niet. Hollandscheveld begon daar in tegen niet zoals van een 3e klasser verwacht mag worden, het spel speelde zich in de beginfase vooral op het midden valt af en af en toe kwamen beide ploegen tot een mogelijkheid op een kans. In de 36e minuut was het Marc Brinks die een overtredeing maakt en een vrijebal tegen kreeg, doelman Sander van der Sleen was kansloos doordat de bal via de muur van richting veranderde en in het doel verdween. Even later was het een goede pass op Levi Dekker, die zijn tegenstander omspeelde en uithaalde maar doelman Vos redde bekeaam. VCG leek op zoek naar de gelijkmaker maar geen met 0-1 de rust in.

Goed begin

De tweede helft begon VCG voortvarend, in de 49e minuut was het een vrije bal van Stefan Hugen die door een verdediger van Hollandscheveld in eigen doel werd gewerkt en de stand op 1-1 bracht. In de begin fase van de tweede helft leek de thuisploeg door te willen pakken maar de precisie was niet altijd aanwezig, Hollandscheveld was in de 76e minuut wel precies en liet door man van der Sleen kansloos,1-2. Even daarvoor leek het al 1-2 te worden, door man van der Sleen was omspeelt maar de zeer goed spelende Silvan Hekker wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit door te halen.

Volgende week zaterdag speelt VCG uit tegen SCN, de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Silvan Hekker

Tekst: Gerjan Spallink