Wouter Eiting (23) kan verleiding niet weerstaan en kiest voor vv Dalen

Dalen / Sleen - Voor Wouter Eiting was er aanvankelijk maar één club, dat was vv Sleen. Toch kon de 23-jarige aanvallende middenvelder de verleiding van een hoger spelende club uiteindelijk niet weerstaan. Eiting speelt dit seizoen voor vv Dalen.

De geboren en getogen inwoner van Sleen is klip en klaar over de afweging om voor een hoger niveau te kiezen. „Dat is toch de uitdaging. Ik wil me later geen verwijten kunnen maken. Bij vv Dalen ga ik natuurlijk op een hoger niveau trainen en wedstrijden spelen en daar kan ik alleen maar beter van worden. De tijd is nu echt rijp om me als voetballer verder te ontwikkelen. Er wacht nog zeker een leerproces, want ik zal me snel moeten aanpassen. Ik zal moeten bewijzen dat ik ook op een hoger niveau kan renderen.”

Vriendenteam

Voor een clubman als Wouter Eiting was het bepaald geen gemakkelijk besluit om ‘zijn’ Sleen te verlaten en hier en daar deed zijn vertrek dan ook wat wenkbrauwen fronsen. „Het is inderdaad een erg lastige afweging voor mij geweest. Ik heb vanaf 5-jarige leeftijd onafgebroken bij vv Sleen gespeeld. Je voelt een sterke binding met de club. Daarnaast zijn het stuk voor stuk allemaal jongens waar ik het goed mee kan vinden. We zijn een echt vriendenteam en ik besefte wat ik achterliet toen ik vorig seizoen de deur van de kleedkamer achter me dicht trok. Gelukkig zal ik mijn kameraden absoluut niet uit het oog verliezen. Als de mogelijkheid er is kom ik ook zeker bij de wedstrijden kijken.”

Goed beeld

Wouter Eiting heeft uiteindelijk heel bewust de keuze voor Dalen gemaakt. „Toen ik werd benaderd had ik er gelijk een goed gevoel bij. Ik ken de club redelijk goed en net als Sleen is het een typische dorpsclub. Ik heb er een goed beeld van gekregen en de eerste trainingssessies hebben dat beeld alleen maar versterkt. Ik ben dan ook erg blij met de overstap.”

Redelijk allround

Eiting speelde bij Sleen veelal op de nummer 10 positie. „Ik kom het best tot mijn recht achter de spitsen, maar ben wel redelijk allround. Ik kan als middenvelder ook op de rechter- en linkerkant uit de voeten.”

De frêle dribbelaar wordt met name geroemd vanwege zijn techniek, overzicht en tactisch inzicht. „Natuurlijk heb ik ook voldoende kluspunten. Zo moet mijn traptechniek van mijn zwakke linkerbeen veel beter. Daarnaast is koppen niet mijn sterkste kant en is ook de duelkracht voor verbetering,” zegt Eiting, die aan NHL Stenden in Emmen bezig is met de eindfase van de opleiding commerciële economie.

De Dalenaren starten zondag 20 september de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zuidwolde. Een week later volgt in Sneek de confrontatie tegen LSC 1890.