FC Emmen boekt eindelijk winst in oefenduel tegen Telstar

De schrik zat er toch een beetje in bij FC Emmen na twee forse oefennederlagen. De magie leek verdwenen, maar trainer Dick Lukkien is ervan overtuigd dat die op tijd terugkeert. Tegen Telstar begon het er alweer een beetje op te lijken.

Clichés zijn vaak waar, dus het zal met FC Emmen ook allemaal wel goed komen. Toch waren ze zaterdag op de Meerdijk maar wat blij dat er na de forse oefennederlagen tegen SC Cambuur (2-5) en FC Groningen (1-4) eindelijk een positief resultaat kon worden genoteerd tegen Telstar. De eerste divisieclub uit Velsen-Zuid ging met 1-0 ten onder door een vroege goal van Michael de Leeuw na knap voorbereidend werk van Marko Kolar. Misschien nog wel belangrijker was het feit dat de Drentse defensie na negen tegentreffers in de eerste twee duels deze keer de nul wist te houden.

Niet spastisch doen

Echt druk maakte trainer Dick Lukkien zich naar eigen zeggen nog niet om de valse start. ,,Natuurlijk, ik ben een winnaar, ik wil altijd winnen. Je hoopt ook altijd dat je meteen in de eerste wedstrijd kunt laten zien wat je in huis hebt, maar dat is niet reëel als je kijkt dat we vijf maanden geen wedstrijden hebben gespeeld. Je moet ook niet al spastisch doen over die eerste resultaten. Als wij tegen FC Groningen waren blijven spelen met onze beste elf, hadden we niet verloren. Daar ben ik heilig van overtuigd.’’

Volgens de trainer is er nog tijd genoeg om in de juiste vorm te geraken voor de competitie-ouverture tegen VVV-Venlo op zondag 13 september. ,,We hebben nog vier weken. Deze wedstrijd is in ieder geval een mooi aanknopingspunt om verder te bouwen.’’ Met name de rechterkant van FC Emmen en specifiek de wisselwerking met vleugelverdediger Glenn Bijl en middenvelder Simon Tibbling kwam beter uit de verf tegen Telstar.