Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 21

De foto van vorige week stamt uit een tijd dat Coevorden nog een bloeiend cultureel verenigingsleven had. De stad telde in die jaren vele muziekverenigingen en koren. Veel verenigingen zijn later verdwenen. Daarom was de opgave wellicht ook wel een lastige.

Niet wat betreft de plaats waar de foto genomen is, want daar was vrijwel iedereen het wel over eens. Maar verhalen over wie en waarom bleven uit. Vanuit Enschede kwam wel een mooie omschrijving van wat er op de foto te zien is. ,,De foto is genomen vanaf de Van Heutszsingel en laat de muziekkoepel zien, gelegen in het Van Heutszpark”, schrijft Bert Wessel. ,,Rechts woonde - en dat is net niet meer zichtbaar - dokter K.A.J. de Vries. Achter de muziekkoepel ligt de stadsgracht. Later is rechtsachter de koepel de Parkschool gebouwd.”

Bea Mepschen kwam altijd langs deze plek als ze op weg was naar de Parkschool. ,,De watertoren staat er net niet meer op.” Ronald Buitenweg heeft het ook over het Van Heutszpark bij de watertoren en meldt dat de linker woning nu wit geschilderd is.

,,De muziekkoepel stond op de plek waar nu het verzetsmonument staat”, schrijft Jan Woltersom. Ook Dinie Ensink-Plasman schrijft dat de muziekkoepel bij de Van Heutszsingel stond. Daarnaast meldt ze dat rechts dokter De Vries woonde en links de familie Spruyt.

Berend Kluitenberg ziet direct dat het om de oude muziekkoepel gaat, die naast de oude Parkschool stond. Clarie Hoogenberg is blij met de rubriek in deze krant. ,,Mooi hoor, die foto’s van vroeger.”