Mooiste Kiek van de Week - door Dorien van de Griend uit Coevorden

De Mooiste Kiek van de Week is gemaakt door Dorien van de Griend. De Coevordense maakte deze fraaie foto van een dagpauwoog. Dat deed zij om precies te zijn in haar woonplaats bij de Poort van Drenthe.

„Door de mooie bonte kleuren en opvallende ogen op de vleugels is dit een prachtige vlinder”, zegt Dorien. „Samen met een bij is deze vlinder op zoek naar nectar in de distel.”

De jury vindt dit een mooi voorbeeld van een goede foto, gemaakt met een compact camera. De camera voerde bij deze foto de optimalisatie goed uit. De optische zoom is voldoende om de vlinder niet te verjagen. Geduld is een schone zaak en die ‘taak’ voerde Dorien keurig uit.

De bonus is de bij, zo stelt de jury. De vlinder op de distel vormt een mooi contrast ten opzichte van de groene achtergrond. Al met al zeggen kleuren hier meer dan woorden.

Delen

Wil jij ook jouw speciale foto - gemaakt in de gemeente Coevorden - delen met de lezers van deze krant en daarmee een prominente plaats krijgen in de Coevorder Courant? Stuur dan jouw actuele horizontale (liggende) foto van minimaal 1 MB en motivatie onder vermelding van ‘Mooiste Kiek van de Week’ - plus volledige naam en woonplaats - naar coevordercourant@ndcmediagroep.nl.

Vermeld wat er te bewonderen is op de foto en waar deze is gemaakt. De redactie bepaalt als jury de keuze. Elke weekwinnaar in 2020 dingt mee naar de speciale jaarprijs, die beschikbaar wordt gesteld door Ring Foto De Boer te Coevorden.