Coevordense Nieta Karsten: ‘Wees lief voor anderen om je heen en vergeet jezelf niet’

Nieta Karsten is fotograaf en 48 jaar. Lees meer over de Coevordense in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ja, met Erik. Dit jaar zijn we twintig jaar getrouwd. Samen hebben we een zoon van 19: Luke.”

Coevorden betekent voor mij:

„Ik woon - met uitzondering van mijn studententijd - mijn hele leven al in Coevorden. Nu wonen we alweer zeventien jaar in een fijn huis aan de rand van de wijk Ossehaar.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn...

„Dan zou ik dat een hele moeilijke job vinden. Ik denk dat er heel veel goed gaat in Coevorden, maar er zijn natuurlijk altijd dingen waar we wat aan zouden kunnen doen om het te verbeteren. Persoonlijk stoor ik mij heel erg aan alle rommel die mensen achterlaten. Ik wandel en fiets veel en als je om je heen kijkt ligt overal troep aan de kant van de weg en in natuurgebieden. Ik denk dat ik daar aandacht aan zou besteden om een oplossing te vinden. Hoe? Echt geen idee, want het is natuurlijk ieders verantwoordelijkheid om geen rommel zomaar in de natuur te gooien.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„Smithy’s Palace in Coevorden, Celebrations in Hardenberg en soms naar Zak in Duitsland. Als we nu een avond uitgaan, zitten we liever gezellig op een terrasje of in de sauna.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Laatst nog toen we met vrienden aan de barbecue zaten.”

En dat ik huilde ook...

„Heel precies weet ik dat niet meer, maar de afgelopen maanden heb ik best vaak moeten huilen. Onder meer omdat door de coronamaatregelen in verzorgingshuizen je ineens niet zomaar meer je ouders kon bezoeken. Wat mij het meeste verdriet deed is dat mijn ouders elkaar een tijd niet hebben kunnen zien. Gelukkig kan dat inmiddels wel weer.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Mijn muziekkeuze is heel uiteenlopend. Rustige muziek om te ontspannen en Top 50 muziek om op te poetsen, dansen en werken. Alles zou een stuk minder leuk zijn zonder muziek.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Mijn schoenen uitdoen, lekker een kopje thee zetten en op de bank ploffen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Griekenland voor de zon en Oostenrijk voor de mooie natuur en de stilte.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Ik zou mijn man een lintje willen geven! Hij is mijn beste vriend, steun en toeverlaat. We hebben samen veel met elkaar meegemaakt en hij is er altijd voor mij.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Nou, dat was nogal wisselend. Allereerst was dat bloembindster, daarna docent handvaardigheid en bloemschikken en uiteindelijk heb ik mijn droombaan gevonden als fotograaf met mijn eigen Fotostudio9. Dit doe ik nu al zo’n twaalf jaar en ik zou niets leukers kunnen verzinnen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in ons huis en in de tuin. Verder: yoga, naar de sauna, lekker eten en gewoon bij elkaar zijn.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Mijn vaste baan op durven zeggen om fulltime fotograaf te worden. Helaas was dat hoogtepunt een paar weken na het opzeggen van die baan ook gelijk een dieptepunt omdat ik toen borstkanker kreeg. Toch heb ik er nooit spijt van gehad. Ik denk dat ik daarna een andere fotograaf ben geworden en dat dit nu mijn kracht is.”

Nog iets om te delen?

„Geniet van het leven, want het kan maar zo voorbij zijn. Wees lief voor anderen om je heen en vergeet jezelf niet!”

Ook meedoen? Stuur dan een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.