Diamanten Bertus en Lummy Tibben uit Coevorden 60 jaar getrouwd: vervelen is er niet bij

Bertus en Lummy Tibben zijn op woensdag 12 augustus zestig jaar getrouwd. Burgemeester Bert Bouwmeester feliciteert het echtpaar uit Coevorden vandaag rond de klok van 10.00 uur.

De 83-jarige Bertus is geboren in Zuidwolde en Lummy (82) kwam ter wereld in Vinkenbuurt. Dat is een buurtschap in de omgeving van Ommen en Balkbrug. Als jeugdigen ontmoetten Bertus en Lummy elkaar tijdens het schieten en sjoelen in de buurtschap Witharen, ook al niet ver van Balkbrug en Ommen. ,,Vanuit Zuidwolde kwam ik al snel in de buurtschap Arriën - vlakbij Ommen - te wonen op de boerderij”, vertelt Bertus. ,,Ik was nogal eens onderweg en je ontmoette elkaar op allerlei momenten.”

Die ene ontmoeting in Witharen was voor Bertus en Lummy voldoende om bij elkaar te blijven. Zij trouwden na vier jaar verkering en gingen aanvankelijk een jaar inwonen bij de ouders van Lummy. ,,We verhuisden vanwege mijn werk naar Vriezenveen”, zegt Bertus. Na vijf jaar Vriezenveen kreeg hij werk in Dalen als chef-monteur bij Autobedrijf Brouwer. Na weer een periode van werken in Vriezenveen, keerden Bertus en Lummy toch weer terug naar Dalen. Uiteindelijk kon Bertus op 59-jarige leeftijd stoppen met werken door een voor hem gunstige regeling.

CSVC

Heel wat jaren eerder verhuisde het gezin Tibben naar Coevorden, want daar gingen de kinderen naar school. En ondertussen woont het echtpaar alweer jarenlang aan de Noorwegenstraat in de stad. Vervelen is er niet bij. Bertus - hij is al vijftig jaar lid van voetbalclub CSVC - zorgt er elke dinsdagmorgen samen met een groep leeftijdsgenoten voor dat de accommodatie van de vereniging netjes blijft. Hij heeft er tal van vrijwilligersfuncties bekleed - zo was Bertus 25 jaar leider van het vrouwenteam - en is lid van verdienste van CSVC.

Lummy werkte vroeger in een meubelzaak te Balkbrug. Ook was zij actief in de gezinsverzorging en huishoudelijke hulp. Daar waar Bertus zorgde voor de ‘centen’, was Lummy druk in de weer met de kinderen. Ook verrichtte zij in een grijs verleden kantinediensten in het onderkomen van CSVC.

Bertus en Lummy Tibben kregen zes kinderen. Zij hebben acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.