Plopsa Coevorden schrapt alle shows en andere evenementen vanwege corona: 'Drastisch, maar in het belang van onze bezoekers'

Alle shows, meet & greets en andere evenementen bij Plopsa Indoor Coevorden zijn tot en met de herfstvakantie afgelast.

Dat heeft de Plopsa Group vrijdag besloten op basis van de huidige coronacijfers. De maatregel geldt ook voor de Belgische Plopsa-parken.

Al sinds de opening van het park op 29 mei waren de evenementen afgelast. ,,Een moeilijke beslissing, maar wel de juiste”, zegt parkverantwoordelijke Rosalie Houtman van Plopsa Indoor Coevorden. ,,Momenteel hebben we de juiste balans gevonden om bezoekers coronaproof een aangename dag te bieden. We evalueren dagelijks de huidige situatie, bekijken onze maatregelen en worden deze aangescherpt indien dit nodig is. Concreet betekent dit dat in deze periode de dagelijkse shows van Bumba en andere evenementen niet doorgaan. Het is een drastische maatregel, maar volledig in het belang van onze bezoekers.”

Volgens Houtman werkt de huidige situatie, met de richtlijnen van het RIVM, extra hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goed.

Bij Plopsa Indoor Coevorden in Dalen worden in verband met het coronavirus nog maximaal 950 bezoekers gelijktijdig toegelaten.

Online reserveren verplicht

Om het maximaal aantal bezoekers in het park te respecteren, is iedereen verplicht om op voorhand zijn of haar bezoek online op datum te reserveren. Dat kan voor Plopsa Indoor Coevorden tot en met het einde van de kerstvakantie.