Fotoserie: Hakim vermaakt kinderen in Steenwijksmoer

‘Trapjes en grapjes’ was zondagmiddag in Steenwijksmoer speciaal voor de kinderen bij onder meer dorpshuis De Schalm. Daar kwam niemand minder dan Hakim Traïdia langs. De in Algerije geboren theaterartiest en mimespeler is bekend van Sesamstraat.

Onder het genot van een ijsje keken de kinderen van 3 jaar en ouder hun ogen uit tijdens het optreden van de zeer ervaren Hakim, die in het zonovergoten kerkdorp grappige verhalen uit zijn koffertje toverde. Er werd volop gelachen op het terras van De Schalm. Hakim wist in Steenwijksmoer als geen ander interactie te krijgen met zijn publiek. Zelfs de ouders van de kinderen werden betrokken bij de voorstelling.

Kindereditie

Deelnemers fietsten langs drie theateractiviteiten tijdens deze kindereditie, die georganiseerd werd door Theater Hofpoort. Continu stilzitten was er niet bij. Er werd verzameld bij de katholieke kerk aan de Hoofdweg. Iedereen kreeg daar een kleurrijke krans als bewijs van deelname.

In de tuin van de familie Croezen aan de Veldweg in Steenwijksmoer werd de voorstelling ‘Wereld van Papier’ voor het voetlicht gebracht. Kinderen konden samen met Het Kleurcollectief - José Vingerling en Gerard de Bruyne - hun eigen fleurige fietsvlag maken. En de voorstelling ‘Apennoten’ (van Z@ppelin) was in de tuin van de familie Soppe aan de Vossebelt. Er werd gezongen, gedanst en gesprongen door de kinderen.