Tricklebolt gaat bij Metal Front Coevorden rocken vanuit een open bus

Aan de maandenlange stilte bij Metal Front Coevorden (MFC) komt volgende week een einde.

Dan doet rockband Tricklebolt het muziekpodium aan de Monierweg aan met een optreden als onderdeel van zijn ‘Drive Tour’. De groep speelt dan op de parkeerplaats vanuit een speciaal ingerichte bus.

,,Een ludieke actie geïnspireerd door de huidige coronamaatregelen”, zegt Henry ten Napel van MFC. ,,De groep toert dan het hele weekend en geeft zes shows door het hele land, waaronder één bij ons.” Andere optredens doet de band onder meer in Drachten, Groningen en Eindhoven.

Volgens Ten Napel is de formule simpel. ,,Ze rijden de bandbus voor, het publiek bestelt een drankje en de band rockt vanuit de bus.”

Het optreden start om 21.00 uur. De hekken van het terrein gaan om 20.00 uur los. Reserveren is verplicht en kan via het e-mailadres bestuur@mfcweb.nl

Even terug naar 1975 met Tricklebolt

Tricklebolt brengt de luisteraar terug naar pak ‘m beet 1975. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk aan een authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond-tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life - energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. En je vindt het nog fijn ook. Op hun CV staan een rijtje awards: Winnaar van de Wraak van Salland 2014, Winnaar van de Kunstbende Overijssel, Eurosonic 2015, Nominatie Popprijs Overijssel 2015 en supports voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Di-rect, Navarone, Thin Lizzy. De groep werkt momenteel aan hun tweede album.