Nieuwe Motor Toerclub Coevorden gaat van start

Officieel hoeft het nog niet zo nodig te zijn als het aan Patrick Bosman en Alissa Smit ligt. Samen met andere enthousiastelingen zijn ze bezig om Motor Toerclub Coevorden op te starten. ,,Het gaat om de gezelligheid. Leuk en ongedwongen.”

De vijftigjarige Patrick en Alissa (28) zijn rasechte inwoners van Coevorden. Tegenwoordig wonen ze schuin tegenover elkaar in de stad en daarom is het makkelijk brainstormen over het initiatief. Patrick heeft een logo samengesteld en Alissa meldt dat het aantal leden van de groep op Facebook nu 51 betreft. Het gros komt uit Coevorden.

Dat lijkt dus een vliegende start voor de Motor Toerclub Coevorden. Toch hoeft het van Patrick niet direct een officiële vereniging te worden. ,,Daar zitten nogal wat haken en ogen aan. Er komt gewoon veel bij kijken”, zegt hij. ,,Denk aan reglementen en het aanmelden van de ritten. Dat kost veel tijd en daar moeten we het later nog maar eens over hebben.”

Los van het officiële deel vinden Alissa en Patrick het leuk klinken om onder de vlag van Motor Toerclub Coevorden te rijden. ,,Dat is een herkenbare naam”, zegt Alissa. ,,Andere leden weten toch weer andere plekken om samen te toeren. Zo wordt er niet steeds het standaard rondje gereden en met koffie en gebak onderweg is natuurlijk niets mis in groepsverband.”

1986

Volgens de Coevordense is het een voordeel dat ze in een groep andere leden om hulp kan vragen als er eens een probleem met haar eigen motor is. En dat is niet zo’n gekke gedachte, want de omgebouwde Honda Rebel CMX 450 van Alissa komt uit 1986. ,,Door de toerclub leren we ook andere mensen kennen”, vult Patrick aan. ,,Ik sluit zeker niet uit dat we in groepsverband Duitsland of België gaan bezoeken, maar dit initiatief is daarvoor nog te vers.”

Patrick voelt zich vrij als hij met zijn Yamaha Wild Star op pad is. ,,Ik sla soms gewoon ergens af en zie dan wel wat er op mijn pad komt. In de auto doe ik dat minder snel. Ik ben op de motor op plekken geweest waar ik nog nooit van gehoord had. Geweldig toch? Er zijn zoveel mooie plekken en je weet dat je altijd weer terugkeert naar huis. Op de fiets denk je toch iets sneller na over de afstand terug naar huis.”

Aanwas

Alissa had al op jonge leeftijd iets met motoren. ,,Altijd al wilde ik mijn motorrijbewijs en gelukkig heb ik uiteindelijk doorgepakt. Beter nu dan tien jaar wachten en de ervaring en het plezier te hebben gemist. Op de motor ben ik echt even weg van alles en dus ook van de drukte. Dat is toch anders dan op de fiets, want dan ben je meer bezig met de omgeving.” Wel hoopt Alissa op aanwas van vrouwen bij de club, want het is toch echt wel een mannenwereldje volgens haar. ,,Het is leuk om ook eens met een groepje vrouwen op pad te gaan.”

Volgens Patrick zou het een optie kunnen zijn om jaarlijks een toerrit door de gemeente te organiseren als club. ,,Mogelijk in samenwerking met de gemeente Coevorden. Er is zoveel moois in onze gemeente. En deelname als club aan de jaarlijkse Oldtimerdag zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar dat is nu nog koffiedik kijken.”

Meer informatie of lid worden: Motor Toerclub Coevorden.