Op zoek naar spreeuwen in het Bargerveen

Bij het kantoor van Staatsbosbeheer Het Veenland aan de Kamerlingswijk OZ in Zwartemeer start op zondag 26 juli een wandeling naar het Land van Koopman, een bijzondere plek in het Bargerveen. De organisatie van de excursie is in handen van Natuurpark Moor-Veenland, in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Anders dan in het pure hoogveen staan in het Land van Koopman vele wilgen, die door de natte omstandigheden een veilig onderkomen voor vele vogels vormen. In sommige jaren is het niet alleen een van de belangrijkste en grootste spreeuwenslaapplaatsen van Nederland maar komen tegen de schemering tevens honderden boerenzwaluwen naar de wilgen en rietkragen om te overnachten. Bij goede omstandigheden en met wat geluk is dat een waar spektakel. Uiteraard vertelt de gids ook van alles over het bijzondere hoogveen en andere planten en diersoorten.

De excursie begint om 19.30 uur. In verband met de coronamaatregelen is er een beperkt deelnemersaantal en aanmelding noodzakelijk. Dat kan via e-mail: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 06-53199389.