Prins Bernhard Cultuurfonds verdeelt ruim 160.000 euro onder bijna zeventig Drentse cultuur- en natuurprojecten: 'We zijn wat genereuzer in coronatijd'

Het landelijke bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft 163.156 euro toegekend aan 69 Drentse projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer.

De projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

,,De coronacrisis is een overmachtssituatie die een groot aantal initiatiefnemers in de cultuur en natuur sectoren hard treft”, aldus het fonds. ,,Het bestuur van de afdeling Drenthe heeft zich bij een aantal projecten genereus opgesteld door wat extra bijdragen toe te kennen, zodat onze kunst en cultuurwereld actief blijft in deze coronatijd.”

Een greep uit de bijdragen:

Glasmuseum in Nieuw-Buinen

De Historische Vereniging Nieuw-Buinen / Buinerveen kan rekenen op een bijdrage van 8000 euro voor de herinrichting van het Glasmuseum in Nieuw-Buinen. De Historische Vereniging van Nieuw-Buinen en Buinerveen en de Bibliotheek Nieuw-Buinen, onderdeel van Biblionet Drenthe, onderbouwen met dit projectplan de ambitie om een historisch informatiecentrum te realiseren in MFA Noorderbreedte. De glascollectie en activiteiten van de historische vereniging komen met de bibliotheek daar onder één dak.

Theatervoorstelling ‘Mijn liefde is een koorts’

Stichting Be-Wonder, Roodpaleis kan rekenen op een bijdrage van 7500 euro voor de theatervoorstelling ‘Mijn liefde is een koorts’ waarvan de première in mei 2021 is.

Mobiele theaterproductie/openluchtspel Het TDI-Drive-In-Theater

Stichting Garage TDI kan rekenen op een bijdrage van 2000 euro voor het mobiele theaterproductie/openluchtspel Het TDI-Drive-In-Theater, van 1 juli tot en met 31 december 2020 in Assen.

Benieuwd welke andere projecten een bijdrage hebben gekregen? Bekijk het complete overzicht via deze link.