Dennis Karbet uit Coevorden: ‘Van een glimlach wordt iedereen mooier’

Dennis Karbet is 41 jaar en woonachtig in Coevorden. Hij is er orderpicker bij Tuindeco. Lees meer over Dennis in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ik ben al veertien jaar getrouwd met Lucre.”

Coevorden betekent voor mij:

„Een plek waar mijn vrouw en katten zijn en waar ik tot rust kom.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:

„Zou ik meer straten in het centrum éénrichtingsverkeer maken, vooral de Spoorhavenstraat. En dan een parkeerverbod in de Bentheimerstraat. Zorgen dat die kruising eindelijk eens wat veiliger wordt. Een snackkar toestaan op het EDS-plein en voor nieuwe inwoners van Coevorden standaard een stadswandeling en een welkomstpakket invoeren.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„Ik ging nooit echt naar de kroeg of disco. In de weekenden ging ik altijd vrienden opzoeken die door het hele land wonen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Ik moet regelmatig lachen als ik de verbijstering op de gezichten zie van mijn vrouw en collega’s, na het vertellen van weer een flauwe grap of woordspeling.”

En dat ik huilde ook…

„Toen ik in één week tijd te maken kreeg met het verlies van mijn baan en het overlijden van de tweelingzus van mijn schoonvader. Dat laatste was heel heftig. We konden vanwege besmettingsgevaar niet naar de uitvaart om er te zijn voor de familie. Die machteloosheid hakte er stevig in.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Alles wat uit de Ierse en Schotse hoek komt vind ik leuk. We zijn jaren geleden naar Micheal Flatley geweest. Dat was echt het gaafste concert ooit. Maar Nederlandstalige muziek of rockklassiekers kan ik op zijn tijd ook waarderen. In de auto draai ik graag de Royal Scottish Dragoon Guards of een cd van Enya.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Mijn katten en mijn vrouw een knuffel geven omdat ik blij ben dat ik ze weer zie. En dan douchen.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Een citytrip. Prachtig om te zien hoe een stad kan bruisen. En dan de hele dag de stad beleven. We zijn al eens in Wenen geweest, maar ook Londen is erg mooi.”

Ik zou graag de volgende personen willen nomineren voor een lintje:

„Mijn vader. Als zoon van een soldaat heeft mijn vader veel ellende moeten meemaken. Hij beloofde zichzelf dat als hij kinderen zou krijgen, hij het helemaal anders zou doen. Dankzij die belofte heb ik een relatief onbezorgde jeugd gehad. Ook mijn moeder verdient een lintje, want samen met mijn vader is ze al 48 jaar een sterk team.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Na mijn mbo-diploma wist ik het nog steeds niet. Al mijn banen ben ik ingerold. En ik heb het overal best leuk en interessant gehad.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Een goede serie op Netflix. Ook mag ik graag op het internet zoeken naar weetjes over de natuur.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Eigenlijk alle ontmoetingen met leuke en lieve mensen. Waarvan de belangrijkste mijn vrouw geworden is. Die ontmoetingen helpen me na te denken over wie ik als persoon wil zijn en hoe ik overkom op anderen.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„We hebben in Nederland genoeg ruimte. We moeten het elkaar alleen gunnen. En van een glimlach wordt iedereen mooier.”

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur een verzoek naar de redactie: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.