Grepen uit het verleden | oplossing aflevering 17

De foto van vorige week leverde weer veel reacties op. ,,Het prachtige notariskantoor met tuin, waar nu het lelijke gebouw van de Rabobank staat”, schrijft Tanja Wensink. Martin Duizendstra vindt het nog steeds jammer dat het notarishuis is gesloopt.

Mark Dorgelo heeft de oplossing voor nieuwbouw op die plaats. ,,Een mooie invulling als het notarishuis wordt herbouwd. De tekening is er vast nog wel.” Ook Bert Wessel herkent het gebouw. ,,De naam van de notaris weet ik niet meer. Daarna was de muziekschool in het pand gevestigd. Later is het, zoals meer mooie oude gebouwen, ten prooi gevallen aan de sloopkogel. Het gebouw had een mooie oprit en een prachtig aangelegde tuin, die was afgeschermd door hekken van siersmeedwerk. Het gebouw stond naast het postkantoor aan het Kasteel.”

Ook Anneke Timmerman en Peter Melenhorst weten nog dat daar de muziekschool gevestigd was. ,,Daar heb ik nog muziekles gehad”, schrijft Melenhorst. ,,Eerst blokfluitles en later pianoles van meneer Hagedoorn, maar dat weet ik niet meer zeker. Ook heb ik nog les gehad van meneer Van der Veen. Directeur was toen Antoine Prévost.

,,Het was de muziek- en balletschool”, schrijft Carolien Meppelink. Zij heeft op de muziekschool blokfluitles gehad. ,,Balletles kregen wij van oma ballet. Waarom zij zo werd genoemd weet ik niet meer, misschien omdat ze in onze ogen al heel oud was. Later kwam aan de zijkant de bibliotheek.”

Mirjam Vrolijk herkende ook direct de plek. ,,Als kind heb ik er vele uren doorgebracht.” Toen Hillie Brink de foto zag, was haar eerste reactie: ,,Wat toch zonde.”

Iedereen bedankt voor de vele reacties. Heeft u zelf nog mooie foto’s voor deze rubriek: laat het dan weten.

Dan de nieuwe opgave.

Waar is deze foto gemaakt? Reageren kan via e-mail: hjwoltersom@hetnet.nl of door telefonisch contact op te nemen: 06-55580319.