‘Drieling’ kiest na Emmer schooltijd voor Groningen als studentenstad

Geboren op 16 juli 2002 en vanaf de wieg tot nu zo ongeveer hetzelfde pad gevolgd. Dat geldt voor Bart Nijland, Rianne Elzinga en Babette Hilbrands. Bart en Rianne wonen in het fraaie Benneveld, Babette in Borger. Ze zijn goede vrienden.

De ‘drieling’ van 17 jaar nam begin deze maand het diploma vwo in ontvangst. Bijzonder is dat de moeders van de geslaagden begin deze eeuw samen op de zaal lagen in het Emmer ziekenhuis. „En zij hebben nog altijd contact”, weet André Nijland - de vader van Bart - te melden. ,,Mijn vrouw en de moeder van Rianne delen hun liefde voor paarden en een groentetuin.”

Esdal College

Bart en Rianne gingen in Aalden naar basisschool De Anwende. Daarna fietsten zij zes jaar lang zo ongeveer elke dag van Benneveld naar het Esdal College aan de Emmer Oosterstraat. Babette ging met de bus van Borger naar de genoemde school in de vlinderstad.

De geslaagden zien elkaar op feestjes en uitjes en wilden naar Parijs deze zomer, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Na de zomer gaan ze op kamers om aan de Rijksuniversiteit Groningen verder te studeren. Bart gaat er farmacie studeren, Rianne planologie en Babette internationaal recht. ,,Dat ze alle drie naar Groningen gaan is trouwens puur toeval”, zegt André.