Sponsorwandeling Walk4Energy bij Emmen afgelast: 'We vinden het niet fair om nu sponsoren om geld te vragen'

De vierde editie van Walk4Energy bij Emmen op zondag 4 oktober gaat niet door. Dat heeft de stichting Energy4Kids vrijdag bekendgemaakt.

De opbrengsten van deze wandeltocht komen ten goede van de Stichting Energy4Kids. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. De start is bij dorpshuis d’Aole Turfstee in Oranjedorp, waar vandaan deelnemers over vier afstanden door Zuidoost-Drenthe lopen.

‘We vinden het niet fair om nu geld te gaan vragen aan sponsoren’

Volgens Betty Enninga hadden veel sponsoren al geld toegezegd om hun steentje bij te dragen. ,,Het is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus niet haalbaar om de wandeling te houden, maar ook vinden we het vanwege het coronavirus niet fair om nu geld te gaan vragen aan onze sponsoren. Ook dat speelt mee bij het besluit om de tocht af te gelasten.”

IJs en weder dienende gaat de tocht volgend jaar op zondag 3 oktober wel door. Vorig jaar werd de wandeling om organisatorische redenen afgelast. Aan de derde editie in 2018 deden 500 wandelaars mee, samen goed voor 7270 euro.