Techniekstudenten Drenthe College krijgen hun diploma in het stadion van FC Emmen: 'Wellicht de start van een nieuwe traditie'

Op een wel heel speciale plek kregen 165 techniekstudenten van het Drenthe College in Emmen woensdagavond hun diploma uitgereikt: de middenstip van stadion De Oude Meerdijk van FC Emmen.

Na toespraken van hun mentoren, genoeg anekdotes en foto’s zetten de mbo-studenten een succesvolle punt achter hun tijd bij Drenthe College.

‘Ik denk dat ze deze diplomering niet snel zullen vergeten’

,,Een diploma-uitreiking hoort natuurlijk een feestje te zijn, maar door het coronavirus liep alles anders dan anders”, zegt Michel Karsten, opleidingsmanager techniek van het Drenthe College. ,,Toch wilden we voor deze studenten iets speciaals organiseren en dankzij samenwerking met FC Emmen en de gemeente is dat gelukt. Ik denk dat ze deze diplomering niet snel zullen vergeten.”

Karsten sluit niet uit dat de volgende lichting studenten op dezelfde plek hun diploma krijgen. ,,Wat door omstandigheden is ontstaan, is wellicht een start van een nieuwe traditie.”