Gelukje voor organisatie festival Sweelpop: alle vier acts van afgelaste editie staan volgend jaar alsnog op het podium

Een geluk bij een ongeluk voor Sweelpop in Zweeloo. De vier acts die vrijdag 14 augustus zouden optreden zijn opnieuw bevestigd voor de nieuwe datum waarop de 39e editie van het festival plaatsvindt: vrijdag 20 augustus 2021.

Rappers Snelle en Diggy Dex, en singer-songwriter Hannah Mae uit Emmen staan op die datum op het podium op sportpark ‘t Alterbarg.

Als ‘rode draadband’ op het tweede podium is mashup band Daredevils gestrikt. De groep speelde zich de laatste jaren op Retropop/Hello Festival in de kijker bij Drentse muziekliefhebbers en combineert een dosis tomeloze energie met 50 jaar bekende pophits en steekt die in een eigen jasje.

‘Alleen bij Snelle was het nog even afwachten’

,,Gelukkig is het dankzij goede contacten met ons boekingsbureau gelukt om alle acts over te hevelen naar volgend jaar”, zegt voorzitter Mark Nijenbanning van Sweelpop. ,,Alleen bij Snelle was het nog even afwachten, omdat hij aanvankelijk nog niet wist wat hij volgend jaar augustus zou doen. Maar dat is inmiddels ook rond. We zijn er erg blij mee.”

De kaartverkoop voor de 39e editie begint volgens Nijenbanning volgend jaar juni.

Twee rappers en een ‘Høkersband’

Hoofdact Rapper Snelle (artiestennaam van Lars Bos) komt naar Zweeloo met zijn eigen band om onder meer zijn hits als Reünie, Smoorverliefd en Ze kent mij te zingen.

Diggy Dex is de tweede rapper die gestrikt is voor de 39e Sweelpop en is inmiddels ook geen onbekende op de festivalpodia.

‘Høkersband’ Beatgrooks mag als afsluiter na de Zwarte Cross en Dauwpop volgend jaar ook Sweelpop aan hun rijtje festivals toevoegen.

Lokale artiest: Hannah Mae

Hannah Mae uit Weerdinge viel in 2019 zowel solo als met band op. Ze schreef met Daniël Lohues en Ilse DeLange verschillende liedjes en nadat haar single Back to you was te horen in een reclamespot werd het Topsong bij NPO Radio2. Afgelopen januari won zij de Emmer Cultuurprijs en werd zij tijdens Popgala Noord uitgeroepen tot ‘Beste talent Noord-Nederland’.

Kaartverkoop is nog niet begonnen

De organisatie maakte 21 april bekend dat het festival in verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus dit jaar is afgelast. Eerder deze week werd bekend dat alle acts volgend jaar in Zweeloo op het podium staan.