Schoonoorder Harrie Wever: ‘Ik kan geen reden bedenken waarom ik zou verhuizen’

Harrie Wever is 55 jaar en woonachtig in het reuzendorp Schoonoord. Hij is er eigenaar van het bedrijf Fietsreparatie Wever. Lees meer over Harrie in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ja, ik ben getrouwd met Dineke Hummel. We hebben drie kinderen: Aranka, Jorn en Aaron.”

Schoonoord betekent voor mij:

„Thuis zijn. Ik ben in Schoonoord geboren en kan geen reden bedenken waarom ik zou gaan verhuizen.”

Als ik de baas van Schoonoord zou zijn, dan:

„Zou ik het centrum aanpakken, want daar is het altijd druk en is de verkeersveiligheid vooral voor voetgangers en fietsers ver te zoeken.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„Ik ben nooit zo’n uitgaanstype geweest. Als ik een keer op stap ging was het naar de Hunzebar in Borger, maar een pilsje pakken bij café de Haven in mijn eigen dorp vond ik net zo gezellig.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Lachen doe ik elke dag wel, zowel thuis als op het werk. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”

En dat ik huilde ook…

„Dat was vorig jaar, want in een korte periode kwamen mijn moeder en schoonmoeder te overlijden.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Op nummer één staat muziek van Elvis Presley. Verder vind ik heel veel muziek mooi, om eerlijk te zijn. Dat gaat van de jaren zestig tot en met de jaren tachtig en natuurlijk ook Normaal. Die band is hier vele malen geweest in de tent tijdens de VAKA feestweek.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Ik zou alle bestuursleden en vrijwilligers van sportverenigingen en van dorpsbelangen willen nomineren. Het is tegenwoordig heel moeilijk om personen te krijgen die zich hiervoor willen inzetten.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Ik heb nooit echt gedacht: dat wil ik worden. Wel wilde ik iets gaan doen met mijn handen. Fietsen repareren, bijvoorbeeld, vind ik heel leuk om te doen en omdat er in het verleden geen fietsenmaker in het dorp was, heb ik een opleiding gevolgd voor rijwielhersteller met de bedoeling om voor mijzelf te beginnen in Schoonoord. Helaas was iemand mij voor voordat ik mijn diploma had gehaald. Maar het idee om een eigen zaak te hebben bleef altijd in mijn gedachten. Twee jaar geleden hebben we een huis gekocht aan de Slenerweg 5 in Schoonoord en daar kon ik een fietsenzaak beginnen. We hopen snel iets te kunnen uitbreiden om klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Vissen bij de Voorn en toneelspelen bij Ellert en Brammert.”

Hoogtepunt in mijn leven:

„De geboorte van onze kinderen.”