Claudia Boon: ‘Gees is een dorp waar we ons erg welkom voelen’

Claudia Boon-van Heteren is 43 jaar en eigenaar van de winkel en pluktuin Miss TuinBoon in Gees. Zij is getrouwd met Dennis en moeder van Merijn, Ivar en Jules. Lees meer over Claudia in deze Doorloper.

Gees betekent voor mij:

„Wij wonen sinds een jaar met veel plezier in Gees. Wij komen uit de kop van Drenthe, uit Annen. We zochten een nieuwe woonplek omdat ik mijn bedrijf Miss TuinBoon - een winkel en pluktuin met onbespoten bloemen en groenten - graag verder wilde uitbouwen. Wij vinden het een voorrecht om op zo’n mooie plek te mogen wonen en willen deze plek graag delen. Een pluktuin creëren waar het fijn toeven is en waar mensen graag komen. Gees is een dorp waar we ons erg welkom voelen.”

Als ik de baas van Gees zou zijn, dan:

„Dan zou ik de authentieke sfeer van Gees verder uitbouwen. Het Huisweidenproject Gees is een prachtig initiatief en voegt veel karakter en sfeer toe aan het dorp. Ik zou graag alleen maar klinkerstraten willen zien en de lantaarnpalen authentieker maken. En - als vanzelfsprekend - zou ik alle bermen inzaaien met wilde inheemse bloemen. Bloemen maken mensen blij en niet te vergeten de bij!”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„In 2-night in Delfzijl en Temptation te Appingedam. Daar liggen mijn roots. Ik denk er met veel plezier aan terug. Ik houd wel van een feestje. Heerlijk dansen op muziek!”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Mijn zoon van 8 heeft het moppen tappen ontdekt. Zo leuk! Of hij verzint zelf een raadsel. En dat werkt goed op de lachspieren. Gelukkig kunnen wij thuis sowieso goed lachen. Een beetje humor maakt de dag zoveel leuker!”

En dat ik huilde ook…

„Laatst nog toen ik een dierbare vriendin aan de telefoon had. Lief en leed delen betekent af en toe ook een traantje wegpinken. Huilen lucht op. En dat geldt niet alleen voor vrouwen!”

De mooiste muziek is voor mij:

„Als klein meisje was ik een enorme fan van Madonna. Mijn kamer hing vol met posters uit de Hitkrant. En alle nummers van True Blue zong ik keihard mee. Met getoupeerd haar, grote oorbellen en armbanden heb ik aan menig playbackshow meegedaan. In mijn studententijd ontdekte ik bands als Pearl Jam, Eels, Live en Radiohead. Goede muziek die blijft. Ook luister ik erg graag naar klassieke muziek. Vooral Beethoven raakt me keer op keer. Mijn opa ging vroeger elke zondag in zijn stoel zitten om naar klassieke muziek te luisteren. Ik denk toch dat ik dat van hem heb meegekregen.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:

„Ik kijk uit over de Miss TuinBoon akkers. Werk en privé zijn niet strikt gescheiden. Zelf telen is een manier van leven. Wel drink ik elke dag samen met mijn man Dennis een lekker drankje op ons terras. En genieten we van de prachtige omgeving en zonsondergang. Heel waardevol!”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Wij zijn verzot op vakanties in Nederland. Vorig jaar zijn we vanuit huis op de fiets naar Terschelling gefietst. Een heel avontuur met drie jongens! Tentje en kookstel mee, een goed boek en spelletjes. Meer hebben we niet nodig. Ja, een goed humeur natuurlijk! En op de fiets beleef je het landschap heel anders dan in de auto. En smaakt de lunch en het kopje koffie onderweg veel lekkerder!”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Alle juffen en meesters op de basisscholen. Zij hebben het top gedaan de afgelopen maanden met het thuiswerken! En nog steeds.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Ik heb nooit een specifiek beroep voor ogen gehad. Iets doen wat bij je past en waar je blij van wordt is bij ons het motto thuis.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Boeken en tijdschriften en wandelen met de hond. Ook spreek ik graag af met vrienden en familie. Gezellig een bakkie doen! En last but not least: leuke activiteiten ondernemen met mijn mannen thuis.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Drie mooie kinderen op de wereld zetten! En deze drie jongemannen naar hun volwassenheid begeleiden. De open blik van kinderen: daar genieten en leren we elke dag van.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?

„Pluk de dag! Dat de wereld er ineens heel anders uit kan zien weten we. We leven in een mooi land waar we trots op kunnen zijn. Vrijheid en democratie zijn belangrijke verworvenheden. Daar moeten we zuinig op zijn. Iedere dag weer.”

Meedoen

Ook meedoen aan onze rubriek Doorloper? Stuur een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.