Oude peuterspeelzaal aan de Jan Steenstraat in Coevorden is rijp voor de sloopkogel, stelt de PvdA

De PvdA-fractie in Coevorden wil dat de gemeente korte metten maakt met het voormalige schoolgebouw aan de Jan Steenstraat in Coevorden.

De raadsfractie dient daarvoor morgenavond bij de behandeling van de kaderbrief voor de begroting over 2021 een motie in.

Tot 2014 zat peuterspeelzaal Pinokkio in het pand in de wijk Poppenhare, maar sinds de verhuizing naar de nabijgelegen Brede School Som staat het pand leeg. ,,En nu is de verpaupering toegeslagen”, zegt raadslid Nina Jasperse.

‘Sloop komt de leefbaarheid ten goede’

Het pand is in eigendom van de gemeente. Reden voor de partij om aan de bel te trekken bij wethouder Steven Stegen - met vastgoed in zijn portefeuille - met het verzoek om het pand te slopen. In de motie roept de PvdA op om met een plan voor sloop te komen uiterlijk bij de behandeling van de begroting 2021 in november.

,,De gemeente wil de buurt graag netjes zien, dan moeten wij ook zelf goed voor onze spullen zorgen”, zegt Jasperse. ,,Sloop komt de leefbaarheid in de wijk ten goede, het opknappen van de school zit er niet meer in.”

Wat er daarna met het stuk grond moet gebeuren, moet volgens Jasperse blijken uit de mogelijkheden en wensen die er zijn.