Veteranen op motor verrassen 2-jarige Liv uit Geesbrug (maar ook de veteranen werden verrast)

De 2-jarige Liv Benjamins uit Geesbrug keek zaterdagochtend haar ogen uit. Opeens verschenen er zo’n vijftien motoren bij haar in de straat. Op de motoren zaten veteranen. Helemaal voorop reed Leo Hartog, de overbuurman van Liv.

Hartog is voorzitter van de Dutch Military Veterans (DMV). Deze stichting zette voor motorrijders van de DMV een toertocht door Drenthe op touw. Zo’n vijftien motorrijders uit het hele land kwamen daarom zaterdagochtend naar het dorpshuis van Geesbrug, de start- en finishplaats van de 150 kilometer lange tocht.

Normaal gesproken zouden deze zaterdag meer dan 4000 veteranen en militairen door de binnenstad van Den Haag marcheren. Door de coronacrisis is de viering in Den Haag dit jaar in sterk afgeslankte vorm. Her en der zijn initiatieven ontstaan waardoor kleine groepjes veteranen toch bij elkaar komen, zoals de motortoertocht vanuit Geesbrug.

Niet alleen de 2-jarige Liv werd zaterdagochtend in Geesbrug verrast, ook de veteranen. Martin Wijnen, commandant der Landstrijdkrachten, verscheen tot veler verrassing ook in het dorpshuis van Geesbrug. Hij nam tompoezen mee en sprak voor het vertrek van de motorrijders met meerdere veteranen.

De DMV is in 2011 opgericht door Hartog. Hij hoopte dat er een Facebookgroepje zou ontstaan van zo’n dertig mensen. Inmiddels is de DMV een stichting waarbij zo’n 2800 veteranen zijn aangesloten.