Willie Sagel: ‘Ik voel me hier in Schoonoord vanaf het eerste moment thuis’

Willie Sagel woont in Schoonoord en is elektromonteur bij Bakker Installatiebedrijf. Lees meer over de net 44-jarige Willie in deze Doorloper.

Een relatie?

„Ja, ik ben getrouwd met Joyce en ons gezin bestaat uit twee jongens - Christian en Ruben - en een meisje: Nikki. Ook hebben we vier katten: Bikkel, Hagi, Lola en Nayla.”

Schoonoord betekent voor mij:

„Thuisvoelen. Ik ben geen geboren en getogen Schoonoorder, maar ik woon hier nu zes jaar en voel me vanaf het eerste moment thuis. Ook bij voetbalvereniging KSC, waar ik destijds de dames ben gaan trainen en inmiddels de JO-17 train, voel ik me helemaal op mijn gemak. Wellicht komt dat ook door de prachtige clubkleuren geel en zwart, die me doen denken aan mijn geboorteplaats Veendam en de club waar ik supporter van ben, al bestaan ze niet meer: SC Veendam.”

Als ik de baas van Schoonoord zou zijn, dan:

„Zou ik het gemeentebestuur willen vragen waarom KSC geen twee speelvelden krijgt met de nieuwste O2-grasmaten en ledverlichting. Waarom alleen het hoofdveld, terwijl juist een kleine club als KSC met zoveel vrijwilligers zelf veel in handen neemt en eigenlijk de gemeente hierin ontlast. Denk aan onderhoud. Ook bij initiatieven die KSC neemt, zoals de pannakooi voor het hele dorp, is te zien dat de club een belangrijke rol heeft voor Schoonoord. Dat mag wel meer beloond worden, vind ik. De gemeente Coevorden is er niet alleen voor de plaats Coevorden, maar zeker ook voor de dorpen binnen de gemeente.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:

„Wildervank. In mijn jeugd gingen we altijd naar Barcarolle.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!

„Vrijwel dagelijks. Zeker op het werk met fijne collega’s is de mix tussen goed en productief werken - met de nodige gekheid en humor - elke keer weer een feest.”

En dat ik huilde ook…

„Ik huil niet snel, maar de laatste keer dat ik in stilte even een traantje heb weggepinkt was op 12 mei dit jaar. Die dag was het precies tien jaar geleden dat mijn broer aan kanker overleed. Als je op zo’n dag daaraan denkt, begint er wel een traantje te komen.”

De mooiste muziek is voor mij:

„Heel divers. Ik heb heel veel cd’s van Queen en Guns N’ Roses, maar kan ook genieten van Hazes, Mooi Wark en van mijn kameraad Henk Jan Tangenberg: de local hero van Aalden en Zweeloo. Ook mijn dochtertje Nikki is er helemaal fan van en zingt ‘Tijd voor gezelligheid’, ‘Kalispera’ en ‘Daarom hou ik van een feestje’ uit volle borst mee.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:

„Koffiedrinken, eten en dan vaak omkleden voor de training aan KSC JO17 en dit seizoen nog de dames van SV Borger.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:

„Scandinavië. Twee jaar geleden zijn we naar Denemarken geweest en dat beviel ons verrassend goed. We willen nu ook nog naar Zweden.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:

„Naast de vrijwilligers van bijvoorbeeld vv KSC zou ik persoonlijk mijn schoonvader Hans Heijn nomineren. Hij staat altijd voor iedereen klaar en voor ons in het bijzonder. Ook ga ik vaak met hem naar voetbalwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. In raad en daad staat hij voor ons klaar. Een geweldige opa en schoonvader.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:

„Voetbaltrainer bij SC Veendam natuurlijk. En als goede tweede had ik altijd de droom om voetbaljournalist te worden. Ik heb nog een boek waarin ik als twaalfjarige alle wedstrijden ging analyseren en er een verslag over schreef.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:

„Voetbal. Ik ben dus trainer bij KSC van de JO17 en train dit seizoen nog de dames van SV Borger. In het verleden heb ik de dames van KSC 2,5 jaar - en de F1 - ook getraind. Volgend seizoen ga ik ook de JO16 training geven en ga ik samen met Ronald Hilhorst van KSC de KNVB trainerscursus UEFA C volgen.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:

„Mijn kinderen zijn mijn alles. Elk moment met hun is een hoogtepunt.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?

„Mochten er nog jongens in de buurt van Schoonoord op voetbal willen: meld je dan aan. Een kleine club als KSC kan elk lid goed gebruiken. Daarnaast hoop ik voor een ieder dat het leven snel weer normaal wordt en dat we er samen van leren dat de naasten toch het belangrijkste in ieders leven zijn.”

Meedoen

Ook meedoen? Stuur dan een verzoek naar: coevordercourant@ndcmediagroep.nl.