Fotoserie: Champions drive-thru VC Sleen valt in de smaak

Veel teams van volleybalclub Sleen - kortweg VC Sleen - eindigden de afgelopen competitie bovenaan in de eigen poule. Aan die competitie kwam abrupt een einde door de uitbraak van het coronavirus. Er konden geen wedstrijden meer gespeeld worden en de nationale bond heeft geen kampioenen uitgeroepen. Het bestuur van VC Sleen besloot daarom vrijdagavond een champions drive-thru te houden.

Er zijn genoeg redenen voor een huldiging volgens de volleybalclub uit het brinkdorp. Dames 2, bijvoorbeeld, is met de eerste plek gepromoveerd naar de tweede klasse. De jeugdteams A1, C1, C2 en C3 namen de koppositie in. En ook de mini’s die spelen op niveau 4 en niveau 5 stonden bovenaan. Het eindfeest van het seizoen in de kantine was normaliter een knalfeest geworden.

Ereronde

De kampioenen reden vrijdag vanaf zeven uur door de drive-thru op de parkeerplaats van de sporthal te Sleen. Sommige teams hadden de auto’s versierd en eerst een ereronde door het dorp gereden. De bestuursleden gaven de trotse volleyballers een roos namens alle andere teams. Na het spelen van de bal kregen ze een vaantje en aan het einde was er de beroemde kampioenshanddoek.

De voorzitter van VC Sleen - Harry Tholen - was verrast door het grote aantal auto’s dat door de drive-thru reed. ,,Vooral door de samenwerking met VVO Oosterhesselen hebben we ook best veel leden die verder bij Sleen vandaan wonen. Eerst wilden we handdoeken gaan bezorgen, maar toen bedachten we dat het leuker zou zijn om iedereen naar de sporthal te halen. De leden en hun ouders reageerden heel positief. De drive-thru is dus een prima manier om toch aandacht te besteden aan de knappe sportieve prestatie van onze spelers, trainers en coaches!”