Honderdjarige Coevorder Tennis Club moet feestweek verplaatsen vanwege coronavirus

De Coevorder Tennis Club, die dit jaar in juni het honderdjarig jubileum zou vieren, moet de jubileumfeestweek verplaatsen vanwege het coronavirus. De club gaat deze ware mijlpaal volgend jaar op een nog te bepalen datum vieren.

„We betreuren dit enorm. Ook omdat de jubileumcommissie er al twee jaar aan heeft gewerkt, waarvoor wij deze enthousiaste groep mensen enorm willen bedanken”, zegt Gracielle Schutjens, voorzitter van CTC. „Zodra het weer kan, zal de commissie weer bij elkaar komen om te kijken hoe we ons jubileum alsnog volgend jaar kunnen vieren en in welke vorm.”

De ondernemers en particulieren die geld gestort hebben, worden persoonlijk benaderd of zij het gesponsorde bedrag terug willen hebben of dat het mag blijven staan voor het feest van volgend jaar. Omdat er een oproep is geweest aan alle leden om ook sponsoren in natura te vinden, is het onmogelijk om iedereen persoonlijk aan te schrijven.

Eeuwfeest

„Heel veel leden hebben in hun vrienden- en kennissenkring allerlei sponsoren gevonden, maar we weten nu niet precies wie dat zijn omdat wij geen factuur aan deze groep hoeven te sturen”, aldus Schutjens. „We hopen van harte dat ook deze sponsoren volgend jaar willen meedoen en alsnog die bos bloemen, taart of broodjes willen bijdragen om er samen een geweldig eeuwfeest van te maken.”

De jeugd van CTC traint ondertussen weer volgens de richtlijnen van de nationale tennisbond. Om de misgelopen inkomsten uit de kantine en een niet gespeelde competitie op te vangen, doet CTC zaterdag 9 mei mee aan de sponsorloop die iedereen in eigen huis, tuin en omgeving kan doen.

Alle leden hebben hierover een mail gekregen. „We proberen het verenigingsgevoel te blijven voeden en te verspreiden. Dit is iets waarbij we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Het is fijn wanneer we dat als leden ook op een manier proberen op te vangen voor de verenigingskas”, sluit preses Schutjens af.