Fotografe en oud-Emmense Caressa van Groenenbergh uit Coevorden wil ouderen geluksmoment bezorgen: ‘Dat raakt me’

Met haar eigen onderneming Creations Drenthe wil Caressa van Groenenbergh positiviteit brengen tijdens de ingrijpende coronacrisis. Zij begint op kleine schaal met foto’s maken van ouderen in woonzorgcentra. Op gepaste afstand uiteraard.

De 34-jarige Coevordense zegt graag iets voor de maatschappij te willen doen. De ouderen in bijvoorbeeld De Schutse te Coevorden kunnen kosteloos gebruik gaan maken van het aanbod. De oud-Emmense gaat aan de slag, terwijl de ouderen op het eigen balkon staan of op de begane grond. ,,Ik doe graag iets voor deze mensen, die in mijn ogen best extra waardering kunnen gebruiken”, zegt de creatieve fotografe. ,,Zie het als een positief moment in deze moeilijke tijd.”

De dagelijkse leiding van woonwijkcentrum De Schutse was direct enthousiast na het contact met Caressa, die geen beren op de weg ziet. Ook ouderen die twee hoog wonen, kunnen worden bereikt door de lens van de onderneemster. Zij gaat binnenkort om tafel met De Schutse om het project definitief op te starten. ,,Natuurlijk wordt vijf hoog een ander verhaal, maar dat lijkt me logisch”, blijft Caressa realistisch.

Opleven

,,Ik heb hier in Coevorden ook contact gelegd met de woonzorglocaties De Voorde en St. Franciscus. Met Het Drostenhuis - een zorginstelling voor mensen met dementie - hoop ik nog contact te leggen.” Caressa ziet graag ouderen opleven en wil haar steentje daar van harte aan bij gaan dragen. ,,Een geluksmoment raakt me. Ik ga dus voor een vrolijk moment. Samen of alleen. Met een glimlach kun je zoveel gevoel overbrengen.”

Ook bijvoorbeeld gezinnen kunnen aankloppen bij Caressa, die een fotoshoot in de tuin van een gezin kan verzorgen op minimaal anderhalve meter afstand. De locatie kan ook bij de deur of bij een raam van het eigen huis zijn. Tegen betaling van 20 euro krijgt een gezin, stel of eenling vijf digitale foto’s.

Meer informatie over de fotoshoot? Stuur dan een app naar Caressa via 0615635395 of stuur een mail naar creations.caressa@gmail.com. Meer informatie over de onderneming van Caressa van Groenenbergh staat op www.creationsdrenthe.nl.