Boswachters Emmen-Sleen delen foto’s en tips via nieuwe Facebookpagina

Ondanks dat mensen gehoor moeten geven om deze dagen zo min mogelijk buiten komen, willen de boswachters van Emmen-Sleen hen toch laten genieten van de natuur.

Zij hebben een nieuwe Facebookpagina opgericht, waar foto’s, leuke doe-tips voor thuis met de kinderen en filmpjes worden geplaatst.

Verzoekjes zijn welkom

Boswachter Wenda Kloen: ,,Ook mogen mensen zelf een verzoek indienen waar ze meer van willen weten of zien. De boswachter gaat dan speciaal op pad.”

Ondanks de corona-maatregelen werken de boswachters door. ,,De natuur verandert razendsnel nu het lente is. Er is genoeg te doen”. zegt Kloen.

‘Houd je aan de regels’

Wie toch even de bossen in wil voor een frisse neus, dient volgens Staatsbosbeheer rekening te houden met de volgende richtlijnen.

  • Maak met de fiets of te voet een ommetje in de eigen omgeving; ga niet met de auto op pad.
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen. Wie thuis een gezinslid heeft met griepverschijnselen of verkouden, blijf dan thuis.

Sommige plekken waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden zijn afgesloten, zoals de vogelkijkhut in Witteveen.