Serie-inbreker uit Hoogeveen blijft door coronacrisis langer in zijn cel

Een 31-jarige man uit Hoogeveen die verdacht wordt van ruim veertig inbraken en diefstallen komt voorlopig niet vrij. De zaak zou dinsdag worden behandeld, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld.

De Hoogevener zit sinds 9 september vast. Hij zou vanaf juli 2018 de inbraken hebben gepleegd in Hoogeveen, Coevorden, Westerbork en Hardenberg. Hij had het onder meer gemunt op gereedschap, electronica en geld. In november en januari stond de man ook al voor de rechter. Toen werd de zaak uitgesteld, omdat de onderzoeksrapporten ontbraken.

Verdachte dreigt huis en werk te verliezen

Door de crisis is het onduidelijk wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld. De advocaat vroeg aan de rechtbank de man vrij te laten. Door de uitzichtsloze situatie dreigt de verdachte zijn huis en werk te verliezen. Zijn schulden lopen op en kunnen eventuele schadevergoedingen niet worden betaald, zei de advocaat.

De rechtbank ging hier niet in mee. De man is eerder al eens op vrije voeten gesteld en moest hij zich aan bepaalde voorwaarden houden. Hij ging vrijwel direct opnieuw op dievenpad. De kans op herhaling is daarmee te groot, zei de rechter.