Grepen uit het verleden oplossing aflevering 1

De foto van de vorige keer is genomen op de hoek Spoorsingel-Wilhelminasingel. Sinds 1935 was daar garage Juurlink gevestigd. In dit tijd heette het nog de Tramstraat. Het autobedrijf was destijds een begrip in de regio. Ad Juurlink maakte mij attent op een artikel in het historisch tijdschrift de Ganseveer van de Historische Vereniging uit Coevorden.

Hierin hebben in 2012 en 2013 mooie artikelen over Juurlink gestaan. Ysbrand van der Weide had aan één aflevering niet genoeg om de geschiedenis van de familie Juurlink en het bedrijf op te tekenen. ,,Mijn vader Johannes Josephus Juurlink was oprichter van het bedrijf en tot eind jaren negentig was de onderneming in handen van de familie.”

,,De man op de fiets is mijn vader Jan van Weeren”, meldt Ria Ram van Weeren. ,,Vanuit Leiden zijn wij in 1960 in Coevorden komen wonen.” Conny van der Horst uit Schoonoord kende een van de eigenaren - Ad Juurlink - en zijn gezin goed. ,,Hij speelde bij badmintonvereniging Mach, waarbij ik en familieleden van mij ook hebben gespeeld.” Conny van der Horst heeft nog fijne herinneringen aan die tijd bij Mach en het gezin Juurlink.