'Bestelauto heeft niets te maken met zwaar ongeval Schoonoord'

De bestelauto die in de nacht van zondag 8 op maandag 9 maart op de Tramstraat in Schoonoord op camerabeelden werd vastgelegd, heeft niets te maken met het ongeval waarbij een 23-jarige man uit de gemeente Coevorden zwaar gewond raakte.

Dat zegt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen.

De politie gaf vorige week de camerabeelden vrij om zo meer over de zaak te weten te komen. De bestelauto reed rond half twee ‘s nachts mogelijk langs de plek waar de zwaargewonde man op de Tramstraat ter hoogte van de bushalte werd aangetroffen.

Via een oproep op social media werd de bestuurder van de bewuste bestelauto achterhaald, maar vervolgens bleek dat de auto niets te maken heeft met het ongeval. ,,Helaas heeft zijn verhoor niet geleid tot meer informatie over de toedracht.”

‘Complex en moeilijk onderzoek’

Hogeveen spreekt van een complex en moeilijk onderzoek. ,,Ruim twee weken na het ongeval tasten wij nog steeds in het duister over wat er die nacht zich precies heeft afgespeeld.”

De 23-jarige man fietste na een cafébezoek naar huis en werd die nacht rond half twee liggend naast zijn fiets op de Tramstraat te Schoonoord gevonden, ter hoogte van de bushalte. Omstanders belden de politie. De man was dermate gewond dat hij ruim een week na het ongeval nog niet aanspreekbaar was.

Slachtoffer is nog steeds niet verhoord

Volgens Hogeveen is het slachtoffer nog steeds niet verhoord. Uit privacy-overwegingen kan hij niet zeggen hoe het nu met de man gaat. ,,We hopen hem binnenkort wel te kunnen spreken, in de hoop aan de hand van zijn verklaringen een beter beeld van het ongeluk te krijgen.”

De politie hoopt nu op andere aanknopingspunten. ,,We zijn continu op zoek naar andere camerabeelden en tips van getuigen die in de nacht van 8 op 9 maart op de Tramstraat in Schoonoord iets verdachts, dan wel het slachtoffer hebben gezien.”