Band Ocobar speelt songs van Eric Clapton en Stray Cats in Theater Hofpoort

In Theater Hofpoort in Coevorden is op donderdag 12 maart de film ‘De Dirigent’ te zien. Het is een biografische film over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico.

Antonia Brico wordt in 1902 als Wilhemina Wolthius in Rotterdam geboren, maar verhuist in 1908 met haar adoptieouders naar Californië. In 1938 is ze de eerste vrouw die voor het New York Philharmonic Orkest staat. Aanvang voorstellingen: 15.00 en 20.00 uur.

De Drentse vereniging ’t Aol Volk voert op vrijdag 13 maart het stuk ‘Neimoodse Scharrelderij’ op. De voorstelling is uitverkocht. Indien er kaarten beschikbaar komen, kunnen deze via www.theaterhofpoort.nl of bij The Readshop worden gekocht.

De band Ocobar verzorgt op zaterdag 14 maart het concert ‘Holland-Amerika-Lijn’. Ocobar pakt de koffers voor een transatlantische trip en gaat op zoek naar muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweegbracht. Op het programma staan songs van onder andere Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams. Het concert begint om 20.15 uur.