Daler volleybaldames knokken zich naar belangrijke zege

De volleybaldames van Dalen hebben vrijdagavond in de Derde Divisie goede zaken gedaan. De Dalenaren wonnen in Lemmer in een spectaculair duel met 2-3 van naaste concurrent LVC.

Dalen kende het belang van het duel, want bij winst zou de ploeg van Bart Hoeijenbosch afstand kunnen nemen van de onderste regionen. In het begin zag het daar echter geen moment naar uit. De volleybaldames kenden in sporthal De Hege Fonnen een nerveuze start en door persoonlijke fouten gingen de eerste twee sets vrij kansloos met 25-16 en 25-16 verloren.

Dalen leek aanvankelijk ook in de derde set het tij niet te kunnen keren, maar op acht punten achterstand kwam de omslag. Mede door de stabiele service van aanvoerster Jessica Boer wist Dalen op gelijke hoogte te komen. Onder begeleiding van libero Sanne Adolfs kregen de bezoekers gaandeweg ook de servicepass goed onder controle. Hierdoor werden talrijke kansen gecreëerd en Dalen wist op veerkracht de setwinst binnen te halen (27-29). De vierde set nam Dalen direct de teugels strak in handen en dat resulteerde in 22-25. In de beslissende vijfde set was het verzet van de Friese opponent definitief gebroken: 7-15.

Dalen staat nu op de achtste plaats met 36 punten uit 16 duels. LVC volgt op vijf punten achterstand.

Komende zaterdag staat in sporthal ‘t Grootveld het thuisduel tegen Vovem ’90 op het programma. Het duel tegen de nummer vier van de ranglijst begint om 15.00 uur.