Boek over FC Emmen in de race voor titel voetbalboek van het jaar

Het boek FC Emmen een droomseizoen van Maarten Kolsloot is genomineerd voor de titel voetbalboek van het jaar 2019.

Het gaat om een verkiezing die is uitgeschreven door het voetbaltijdschrift Staantribune. Het boek van Kolsloot gaat over het eerste seizoen van FC Emmen in de eredivisie.

Het boek werd goed ontvangen en er zijn enkele duizenden exemplaren van verkocht. De titel voetbalboek van het jaar is een publieksprijs. De winnaar is de genomineerde die tot en met zondag 8 maart via de website van Staantribune de meeste stemmen krijgt.

Ook de veelbesproken biografieën over Johan Cruijff (door Auke Kok), en Marco van Basten (door Edwin Schoon) behoren tot de kanshebbers. FC Emmen helpt Kolsloot om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Bij het thuisduel tegen VVV wordt er zaterdag aandacht aan besteed.

Kolsloot (37) werd geboren in Amersfoort en woont in Hilversum. Noord- Nederland leerde hij vooral kennen in zijn studententijd. In Groningen studeerde hij journalistiek en psychologie. Hij schreef eerder boeken over de Amerikaanse verkiezingen, honkbal en over het bekersucces van de voetbalvereniging VVSB uit Noordwijkerhout in 2016. Voor het ANP was de dertiger correspondent in de Verenigde Staten.