FC Emmen Streetleague gestart in gemeente Coevorden

Coevorden - De aftrap van de FC Emmen Streetleague in de gemeente Coevorden was woensdagmiddag bij de Coevorder Parkschool. De aftrap werd samen met de schoolkinderen verricht door sportwethouder Joop Brink en FC Emmen mascotte Sibi. Dit werd begeleid door Richard Moes, die keeperstrainer is van FC Emmen.

De komende zes woensdagmiddagen trainen ruim 120 basisschoolkinderen in de Coevorder wijken Poppenhare en Lootuinen, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo, Schoonoord en De Kiel in een FC Emmen shirt. Zij werken toe naar de grote finale op 8 april in stadion De Oude Meerdijk: de thuisbasis van FC Emmen.

De FC Emmen Streetleague is een samenwerking van de gemeente Coevorden met Naoberschap United: de maatschappelijke stichting van FC Emmen. De Streetleague heeft als doel om kinderen die nog niet sporten, kennis te laten maken met in dit geval voetbal. Het is de bedoeling dat de FC Emmen Streetleague na deze periode in zes andere dorpen en wijken in de gemeente Coevorden plaatsvindt. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Klusjes

De trainingen in de wijken en dorpen worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de wijk en het volgen van workshops over hoe kinderen moeten omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is.

Tijdens de finaledag op 8 april strijden de zes wijken en dorpen om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van de eerste selectie van FC Emmen.