Lees waarom drie dagen lang oranje hesjes in het centrum van Coevorden te zien zijn

De Bentheimerstraat, Sallandsestraat en Friesestraat in Coevorden zijn vanaf vandaag drie dagen lang - tot en met vrijdag 28 februari - het toneel voor medewerkers van landmeetkundig bureau Geomaat B.V., herkenbaar aan hun oranje hesjes. Maar wat zijn zij precies aan het doen?

De medewerkers meten de drie straten in het centrum van Coevorden opnieuw in vanwege de nieuwe inrichting.

Waarom worden de straten ingemeten?

,,We laten de straten inmeten om alle maten van de straten duidelijk te hebben zodat het nieuwe straatwerk straks mooi past”, legt een woordvoerder van de gemeente Coevorden uit. ,,Ook is het inmeten van de straten belangrijk voor de afwatering en de aansluithoogte van het straatwerk op de winkelpanden.”

Aantikken van drempels

,,Om te zorgen dat het straatwerk straks goed aansluit op de winkelpanden meet Geomaat de drempelhoogte van alle panden in de straten. De medewerker van Geomaat tikt het hoogste punt van de drempel aan om deze te meten en gaat dan door naar het volgende pand.”

In juni gaat de schop de grond in

Ingenieursbureau Sweco heeft de wensen van winkeliers, eigenaren en bewoners van de drie straten over de nieuwe inrichting vertaald naar een concept. Twee weken geleden werden de plannen aan hen getoond. Vervolgens worden er werkgroepen geformeerd om te bepalen welke boomsoorten, planten of plantenbakken de voorkeur hebben. Uiteindelijk resulteert dat in een voorstel.

De gemeenteraad heeft - waarschijnlijk in april - het laatste woord. Rond mei moet de aanbesteding rond zijn. In juni gaat de schop de grond in. Rond september moet de hele operatie klaar zijn.