Kinderen Coevorder Willibrordusschool laten kookkunsten zien in Erm

Erm/Coevorden - De kinderen van groep 5b van de Coevorder Willibrordusschool vertoonden dinsdagmorgen hun kookkunsten bij steakhouse Route34 in Erm. Zij wonnen onlangs de gezonde kookwedstrijd Kindermenu 2.0.

Het winnende recept - de Mexicano Specialo - werd bedacht door Maron Kok, Dani Westerveen en Evi Conen. Het komt op de menukaart van Steakhouse Route34 in Erm en Stadscafé Vancouver in Coevorden.

Jurylid en chefkok Albert Steenbergen van Route34 ontving de kinderen dinsdag in de grote keuken van het restaurant, samen met jurylid en chefkok van Stadscafé Vancouver Nick Arends. Daar mochten de kinderen samen aan de slag en kregen ze les in hoe je lekker én gezond kunt koken.

Acht inzendingen

In totaal waren er acht inzendingen vanuit zeven scholen. Dat waren groep 6 en 7 van obs Buitenvree in Coevorden, groep 8 van obs Parkschool in Coevorden, groep 5 en 6 van cbs Mijndert van der Thijnen in Coevorden, groep 5b van de genoemde Willibrordusschool, groep 7 en 8 van de Willem-Alexanderschool in Dalerpeel, groep 7b van de BWB-school in Dalen en groep 7 en 8 van obs de Vlinderhof in Noord-Sleen. Alle kinderen die deelnamen, ontvingen een fraaie pollepel met het logo van Kindermenu 2.0 erop.

De gemeente Coevorden wil met Kindermenu 2.0 basisschoolleerlingen uitdagen om een gezond recept te bedenken. De recepten van de drie finalisten zijn te vinden op de website van de gemeente.