Toneelclub Erm brengt blijspel ‘Snert met ‘n ‘hakkie!’ op de planken

Toneelclub Erm voert binnenkort het blijspel in drie bedrijven ‘Snert met ‘n hakkie!’ op. Het stuk, geschreven door Winnie Abel en vertaald naar het Drents door Ben ten Velde, wordt op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart opgevoerd in Steakhouse Route 34 in Erm.

Het dorpscafé De Warme Bal van Bertha Wolters heeft het niet gemakkelijk. Met dit café heeft Bertha haar droom waargemaakt, echter het is niet geworden wat ze ervan had verwacht. Vaste klanten heeft ze wel, maar de echte loop is eruit. Het is allemaal wat gedateerd en echt schoon kan het ook niet genoemd worden. En dat is ook een doorn in het oog van Willem Schepers, die het exclusieve restaurant Willems Wijnkasteel runt dat naast het café van Bertha staat. Hij ziet deze ‘schandvlek’ naast zijn mooie wijnkasteel het liefst verdwijnen.

Van enkele vaste klanten krijgt Bertha nog veel steun wat zeer welkom is. Een van die klanten heeft een oogje op Bertha, maar daar is ze niet zo van gecharmeerd. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de familie Sikken aan de Dalerstraat 4 in Erm of telefonisch: 0591-361896.