Zes jaar celstraf voor de overvallers die Beppie (84) uit De Krim urenlang in een meterkast opsloten

De drie verdachten van de gewelddadige overval op Beppie (84) uit de Krim zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar cel. De vrouw zat vijftien uur lang in haar eigen meterkast opgesloten. Ze overleefde de overval ternauwernood.

De rechter noemt de nietontziende overval een ‘zeer heftig feit’ en ‘traumatisch’. Volgens de rechter is het bewezen dat de drie verdachten zich schuldig maakten aan de gewelddadige overval door diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Eén van de verdachten, de 20-jarige T.,  heeft volgens de rechtbank Beppie in de meterkast opgesloten.

Mannen uit Hoogeveen en Coevorden medeplichtig

Toch vindt de rechtbank dat ook Evert B. (46) uit Hoogeveen en Bennie B. (44) uit Coevorden medeplichtig zijn en daarbij dezelfde straf krijgen als T. De rechters hekelen de opstelling van T. waarbij hij nauwelijks berouw toonde.

Justitie eiste twee weken geleden zeven jaar cel tegen de drie verdachten van de gewelddadige overval op 10 december. De criminelen deden meerdere voorverkenningen en Beppie werd aangevallen met een taser.

Twee mannen zitten al vast

Twee verdachten zitten vast, nadat zij vorig jaar werden aangehouden. Het gaat om Evert B. (46) uit Hoogeveen en Bennie B. (44) uit Coevorden.

Tijdens een eerdere regiezitting in november kwam de derde verdachte, de 20-jarige Lorenzo T. uit Leeuwarden onder voorwaarden vrij vanwege zwaarwegende ‘persoonlijke omstandigheden’.

Overvallers: 'We zaten krap bij kas'

De overvallers gaven aan de overal te hebben gepleegd, omdat zij ‘krap bij kas’ zaten. Eén van de verdachten, Evert B., bekent Beppie ook met een taser te hebben aangevallen.

,,Ik wilde haar met de taser afschrikken en verlammen", zei hij twee weken geleden in de rechtbank. ,,Uiteindelijk heb ik per ongeluk mijzelf getaserd.”

B. is onlangs overgeplaatst van de PI Leeuwarden naar de gevangenis in Zwolle. ,,Ze wilden mij doodmaken met scheermesjes in de doucheruimte.”