Aaldenaar Jan Seubring: ‘Koester wat je hebt, maar leef ook om te leven!’

Aalden - Jan Seubring is 60 jaar en woonachtig in Aalden. Hij is manager van apotheek de Vriendschap, die vestigingen heeft in in Emmen, Ter Apel en Borger. Lees meer over Jan in deze Doorloper.

Een relatie?
„Ja, ik ben ruim 35 jaar heel gelukkig getrouwd.”

Aalden betekent voor mij:
„Toch wel een beetje het vaste baken. Alhoewel ik denk dat ik best elders zou kunnen aarden. Ik ben niet zo moeilijk, maar de vrijheid is heerlijk.”

Als ik de baas van Aalden zou zijn, dan:
„Zou ik iedereen - jong en oud - willen stimuleren om een periode vrijwilligerswerk te doen. Het is goed voor de samenleving en goed voor jezelf als persoon. Het kan niet zo zijn dat alles maar wordt geregeld, zonder dat je iets doet. Ondernemers roep ik op om te blijven vernieuwen. Innoveer en kom met nieuwe concepten. Kwaliteit wint altijd!”

Vroeger ging ik altijd stappen in:
„Vroeger in De Waog in Oosterhesselen en later Funny Castle in Emmen. Mooie tijden. Nu is het meer theater, musea en een restaurant. Het mooiste is gezellig met vrienden rond de grote eettafel.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Elke dag is er wel iets te lachen. Lachen is gezond. Laatst nog stuurde een collega mij een foto van mijn opgeruimde bureau. Ze dacht dat ik maandag niet terug zou komen. Dat zijn mooie dingen. Daar kan ik geweldig om lachen. Daarnaast ben ik gek op cabaret. Herman Finkers, Youp van ‘t Hek, Jochem Myjer, Bert Visscher en Peter Pannekoek zijn mijn favorieten.”

En dat ik huilde ook…
„Mannen hebben het daar niet zo vaak over, maar natuurlijk zijn er momenten dat er een traantje komt. Zowel bij grote vreugde of bij het verlies van een dierbare. De laatste keer was bij het overlijden van de partner van mijn schoonmoeder.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Zeer gevarieerd. In de auto - als ik er alleen in zit - kan Radio NL vol aan staan, maar ook bluesmuziek en Armin van Buren vind ik geweldig. Concerten van bijvoorbeeld Dire Straits, Rod Stewart en Toto waren geweldig om mee te maken.”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:
„In de meeste gevallen schuif ik lekker aan tafel. Even de social mediakanalen langslopen en als het nodig is achter het fornuis. Daar heb ik geen enkele moeite mee.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„Frankrijk en daarna de Scandinavische landen. Frankrijk voelt soms als thuiskomen. De afgelopen jaren hebben wij prachtige gebieden en locaties mogen bezoeken in Frankrijk. Allemaal locaties met Nederlandse eigenaren. Altijd gemakkelijk voor wat betreft de taal, maar zeker ook om de verhalen te horen van de mensen waarom ze de stap hebben gemaakt en wat ze allemaal beleven. Een aantal locaties bezoeken we bijna jaarlijks.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Zelf heb ik het niet zo op deze traditie. Natuurlijk respecteer en waardeer ik iedereen die een lintje heeft gekregen en ongetwijfeld nog krijgt. Ik zag laatst een groep vrijwilligers met een nominatie op zak bij de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. Daar heb ik wel wat mee.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„In mijn jeugd- en studiejaren was ik werkzaam bij Garage Seubers in Aalden. Een grote diversiteit aan activiteiten en werkzaamheden. Geweldig. Ik kijk met enorm veel plezier en voldoening terug op die tijd. Daar is wel de basis gelegd voor de jaren die volgden en daar wilde ik wel iets mee. Dat is aardig gelukt. Zowel in mijn 27 jaar bij de Rabobank als ook de tien jaar bij de Vriendschap was en is er naast de grote diversiteit in werkzaamheden altijd heel veel contact met mensen.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Ik maak wel keuzes. Alles kan niet namelijk. Ik ben zeer betrokken bij stichting Zwembad Zweeloo als penningmeester. Voor zowel de plaatselijke en regionale bevolking is het zwembad van groot belang. Ook voor de vele toeristen die jaarlijks in onze omgeving vertoeven is het openluchtbad een prachtige voorziening. Daarnaast ben ik ambassadeur voor Noord-Nederland voor een wijndomein in de Dordogne. Zo kom je nog eens ergens en het levert je weer nieuwe contacten op. En niet te vergeten de momenten met de kinderen en hun aanhang en lekker tafelen met vrienden.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:
„Er zijn er meerdere, maar de geboorte van onze zonen is en blijft het mooiste. En ook het moment dat je met enige hoogtevrees toch de klim waagt om in Noorwegen de Preikestolen te beklimmen. Het moment dat je boven komt en van een geweldig uitzicht mag genieten: dat was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers?
„Koester wat je hebt. Wees er trots op, maar leef ook om te leven!”