Aandacht voor Kofferbakmoord in Opsporing Verzocht: politie komt met 'laatste ontwikkelingen' rond moord Ralf Meinema

Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond opnieuw aandacht aan de Kofferbakmoord. Dit vanwege nieuwe ontwikkelingen.

Dat laat de politie van Drenthe weten. Volgens woordvoerder Anthony Hogeveen zal er nieuwe informatie bekend worden gemaakt over de geruchtmakende moordzaak. Naar aanleiding van de laatste uitzending van het opsporingsprogramma kwamen er ruim vijftien tips binnen bij de Drentse recherche.

Hans O. nog verdachte

Ralf Meinema uit Klazienaveen werd in de vroege ochtend van 31 maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn zwarte Mercedes, die half in het water van het Stieltjeskanaal bij Zandpol bungelde. De toen 31-jarige man was flink toegetakeld.

Elf maanden na Meinema’s dood werden Hans O. en zijn neefje opgepakt. Zij werden uiteindelijk vrijgelaten, maar Hans O. wordt nog steeds gezien als verdachte in deze zaak. Dat bevestigt de politie ook.

100.000 euro tipgeld

De familie van het slachtoffer maakte 10 februari bekend de beloning voor de gouden tip te verhogen van 50.000 euro naar 100.000 euro. Eerder al had het Openbaar Ministerie een bedrag van 15.000 euro in het vooruitzicht gesteld voor een ‘doorbraaktip’.

Volgens de politie leverde het verhogen van de beloning veel aandacht op voor de zaak. In de uitzending van Opsporing Verzocht van morgen zegt zij daarom met de laatste ontwikkelingen te komen. ,,Twee weken geleden is de zaak ook opnieuw onder de aandacht gebracht in de uitzending van Opsporing Verzocht”, zegt Anthony Hogeveen namens de politie. ,,Naar aanleiding daarvan besteden wij er nu opnieuw aandacht aan.”

Volgens Hogeveen worden er in de uitzending, die rond 20.30 uur op NPO1 begint, niet alleen zaken gemeld die de politie al eerder bekend heeft gemaakt. ,,Er zullen nieuwe dingen worden gemeld.”