Column Roelie Lubbers | We hebben een naam

Aan de geboorte van een cultureel jaar van een culturele gemeente van Drenthe gaat werkelijk een olifantsdracht vooraf. We zitten met ons kernteam maanden in voorbereiding, genieten met volle teugen en zijn ervan overtuigd dat we na de bevalling op een roze wolk voort zullen drijven.

We hebben het kind inmiddels een naam gegeven: Verbonden in verhalen. We weten ook al wat het wordt: een veelzijdig creatief en muzikaal kind in de frisse kleuren groen, paars, roze en blauw, een allemansvriend, een tikje ondeugend, maar nooit iemand kwetsend. We zullen zorgen dat het kind groot wordt, veel liefde brengt en betekenisvol zal zijn voor velen.

Dat grootbrengen doen we samen. Het gezegde ‘Er is een dorp voor nodig om een kind op te voeden’ gaat meer dan eens op. Tijdens deze periode van in verwachting zijn van wat komen gaat, ondernemen we van alles om goed voorbereid te kunnen wennen aan het nieuwe leven. Zo hebben we op 19 maart een aftrapavond voor de Coevorden Concert Reeks, zijn we regelmatig in gesprek met de organisatie van een groot muziektheaterspektakel op de Weeshuisweide en hebben we de samenwerking opgezocht met de stichting 350 jaar Groningens Ontzet.

Het kraampakket raakt steeds meer gevuld. We kijken uit naar het moment dat we de navelstreng doorknippen en de hele gemeente Coevorden en verre omstreken kunnen genieten. De planning is juli 2021. En net als bij de geboorte van een troonopvolger in het Koninklijk Huis zullen er als eerbetoon saluutschoten uit een kanon worden afgevuurd.

Bevallen is zwaar. Loslaten ook. Heb je goede ideeën: knip dan ook die navelstreng door en laat de wereld kennismaken met jouw kindje, met jouw idee. We zijn in blijde verwachting!

Reageren? Mail naar culturelegemeente@coevorden.nl of bezoek de website www.coevorden.nl/culturelegemeente.