Opvolging wethouder Jan Zwiers laat op zich wachten

Het kan nog weken duren voordat er een opvolger is voor de Coevorder wethouder Jan Zwiers. Dat verwacht zijn partij BBC2014, die nog volop in gesprek is met verschillende kandidaten.

Zwiers wordt per 1 maart algemeen directeur bij FC Emmen. Vrijdag neemt hij afscheid van de gemeente Coevorden.

Fractievoorzitter Ferry Booij van BBC2014 (Belangen Buitengebied Coevorden) liet begin deze maand weten dat er tien serieuze kandidaten in beeld waren op Zwiers om te volgen. Daaruit is een selectie gemaakt en zijn er gesprekken gevoerd.

Booij wil niet aangeven hoeveel kandidaten er nog over zijn. ,,Maar duidelijk is wel dat we 1 maart niet halen. We gaan nu uit van de komende reguliere raadsvergadering, op 24 maart.’’

‘Neem de tijd voor juiste kandidaat’

Volgens Booij is het niet erg dat de opvolging nog even op zich laat wachten. ,,De burgemeester heeft ons ook geadviseerd de tijd te nemen om de juiste kandidaat te vinden. Dat Coevorden vanaf volgende week tijdelijk een wethouder minder heeft, is niet onoverkomelijk. Zwiers’ taken worden waargenomen door de andere wethouders.’’

Normaal gesproken zou Zwiers in de raadsvergadering van dinsdag 25 februari afscheid hebben genomen. Maar die is geschrapt vanwege een gebrek aan agendapunten. Datzelfde gebeurde twee weken geleden ook al met de commissievergadering.

In een vloek en een zucht

Zelden wordt in Coevorden een streep gezet door de hele vergadering. Er zijn de afgelopen tijd wel raadsvergaderingen geweest die in een vloek en een zucht klaar waren, omdat er nauwelijks iets viel te bespreken.

Vanwege het vertrek van Zwiers ie er vrijdag wel een bijzondere raadsvergadering, in zaal Wielens in Noord-Sleen waar Zwiers zijn afscheidsreceptie heeft.