Grootschalige zoekactie vanuit helikopter in Hollandscheveld: twee verdachten uit Hoogeveen en Coevorden aangehouden

Hollandscheveld - De politie heeft vrijdagavond een grootschalige zoekactie gehouden rond camping en bungalowpark Tussen de Wieken aan de Meerboomweg in Hollandscheveld. Geruime tijd cirkelde een politiehelikopter met een fel zoeklicht boven het terrein. Later die avond werden twee verdachten aangehouden.

Het gaat om een 57-jarige man uit de gemeente Hoogeveen en een 49-jarige man uit de gemeente Coevorden. Ze worden ervan verdacht iemand te hebben bedreigd met een vuurwapen. Het vuurwapen en een mes zijn in beslag genomen.

Binnen blijven 

De campinggasten en bewoners werden vrijdagavond gewaarschuwd om binnen te blijven voor hun eigen veiligheid. De gehele omgeving werd uitgekamd. De Meerboomweg was afgesloten voor alle verkeer. Met een scherp zoeklicht met infrarood camera verkende de helikopter vanuit de lucht het betreffende terrein.

Rond 22.30 uur meldde de politie Drenthe via Twitter dat het arrestatieteam aan de Meerboomweg twee mannen heeft aangehouden in verband met bedreiging met een vuurwapen. Er is niemand gewond geraakt. 

Mogelijk houdt het verband met een schietincident dat eerder vrijdagavond op het park zou hebben plaatsgevonden. Dit is echter niet bevestigd door de politie. Afgelopen zondag werden er aan de Kerkhoflaan nog schoten gelost. Of de incidenten met elkaar verband houden, wordt momenteel nog onderzocht door de politie.