Nieuwe rolstoelbus voor bewoners Het Ellertsveld in Schoonoord

Schoonoord - Giften, sponsoren, jarenlang sparen en een loterij maken een nieuwe rolstoelbus mogelijk voor bewoners van Het Ellertsveld - een locatie van Treant Zorggroep - in Schoonoord. De sleutels werden vrijdag namens de stichting Vrienden van Het Ellertsveld door Tiny Jansen overhandigd aan de chauffeurs Louw Striker en Geert Holties. Daarmee komt een droom uit voor de gebruikers van de bus.

Na de overhandiging maakten de bewoners Trijntje Zwols en Jan Lanting de eerste rit met de nieuwe bus. Dat deden zij samen met nog een aantal bewoners van Het Ellertsveld. En dat smaakt naar meer, zo stellen zij. ,,Eindelijk is de bus er. Met deze bus kunnen we er nog vaak op uit”, zegt Zwols.

Directeur Theo Hiemstra van Treant Care laat weten dat de moderne rolstoelen niet meer in de oude bus pasten. Deze was ruim twintig jaar oud. Volgens hem voldoet de nieuwe bus aan alle veiligheidseisen voor rolstoelvervoer. “Het is geweldig dat alles zo voortvarend is verlopen, want een rolstoelbus is erg populair bij bewoners en wijkbewoners”, zegt Hiemstra. De overhandiging was ook het moment om alle gulle gevers te bedanken.

De nieuwe bus is luxe en comfortabel. Er is plek voor negen inzittenden - inclusief chauffeur - of voor vijf rolstoelgebruikers, inclusief begeleider en chauffeur. Het voertuig is niet alleen voor bewoners van Het Ellertsveld, maar ook voor mensen uit de omgeving die gebruik willen maken van rolstoelvervoer. De belettering verschijnt binnenkort op de bus.