Wielertourclub Coevorden verscheept zes dozen wielerkleding naar Gambia

Coevorden - Stichting Bennie helpt Gambia verscheept begin maart zes dozen met nieuwe en tweedehands wielerkleding van Wielertourclub Coevorden (WTC) naar Gambia. De kleding komt ten goede aan lokale fietsclubs en individuele wielrenners en hardlopers. Ook gaat een deel van het materiaal naar buurland Senegal.

,,Dit toont de maatschappelijke betrokkenheid van onze leden. Ze hebben in groten getale gehoor gegeven aan onze oproep om hun wielerkleding te doneren”, zegt WTC-bestuurslid Harald Guttink.

,,We vinden het belangrijk dat we onze Afrikaanse wielervrienden op deze wijze kunnen ondersteunen in kleding en materiaal. We kunnen ze daar echt een groot plezier mee doen.”

Ook al schenking in 2015

WTC schonk in 2015 ook al wielerkleding aan ‘Gambia’. Dit vloeide voort uit een aflopend sponsorcontract. ,,Er was nog een resterende clubvoorraad. We wilden deze overcomplete kleding graag een mooie bestemming geven”, zegt initiatiefnemer Herman Slüter.

Hij kwam via zijn zoon Robert, die in Gambia een internationale stage afwerkte, in contact met de oprichter van West African Cycling Tours.

,,Toen werd duidelijk dat Gambia de wielersport graag wil promoten, maar dat het ontbreekt aan goed materiaal en passende kleding. Ik heb toen geïnventariseerd welke rol WTC hierin zou kunnen vervullen. Zo is het balletje gaan rollen.”