Coevordense Caressa van Groenenbergh: ‘Wat was die muziek uit de nineties mooi!’

Coevorden - Caressa van Groenenbergh uit Coevorden heeft met Creations Drenthe een eigen bedrijf. Lees meer over de 33-jarige Caressa in deze Doorloper.

Een relatie?
„Ik heb al een aardige tijd een hele lieve vriend.”

Coevorden betekent voor mij:
„Nieuwe kansen en een nieuwe start. Ik vind het een heerlijke stad die de rust en karakter van een dorp heeft, terwijl het gewoon een stad is met veel geschiedenis. Dit is iets wat mij heel erg aantrok.”

Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan:
„Ik vind baas eigenlijk een naar woord. Ik zou mezelf nooit als baas kunnen betitelen. Als dat de titel is om iets te kunnen bewerkstelligen, dan zou ik graag zien dat er meer projecten gestart worden vanuit organisaties. Mogelijk in samenwerking met bedrijven om meer bezig te zijn met de behoeftes en wensen van de mensen. Naast een heleboel ‘moeten’ in het leven kan het zijn dat mensen vast komen te zitten in een bepaald levenspatroon. Het kan zijn dat er dan iets nodig is bij iemand wat voor hem of haar opbouwend is. Een hobby of iets om nieuwe vaardigheden te leren. Ik vind dat naast sport dit meer zou moeten worden aangeboden.”

Vroeger ging ik altijd stappen in:
„Ik zocht vroeger de gezelligheid altijd op in discotheken en cafés in Emmen. Tegenwoordig vind ik het fijn om lekker uit eten gaan, een terrasje pakken of een film te zien.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed!
„Ik lach veel en elke dag.”

En dat ik huilde ook…
„Ik heb een serie die ik elke week kijk en mij ook elke week weer opnieuw raakt. Met dikke krokodillentranen als resultaat.”

De mooiste muziek is voor mij:
„Ik heb een hele brede smaak, maar wat was die muziek uit bijvoorbeeld de nineties mooi!”

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom, is:
„Bij mijn kinderen op de bank zitten en vragen hoe hun dag was. En als zij te druk zijn met hun eigen bezigheden ga ik gewoon even lekker op de bank voordat ik het avondeten ga bereiden.”

Mijn favoriete vakantiebestemming is:
„De wereld is zo mooi, ik kan niet echt één locatie kiezen. Als ik maar natuur om mij heen mag hebben, afgewisseld met een grote stad en veel culturele geschiedenis.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje:
„Dat is een lastige, want ik denk dan aan heel veel mensen tegelijk.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Ik wilde tuinarchitect worden. Ik zag het destijds helemaal voor me om tekeningen te maken van tuinen die anderen dan gingen aanleggen. Ik keek ter inspiratie toen al graag naar programma’s op tv zoals Tuinruimers en Eigen huis en tuin.”

Ik vul mijn vrije tijd in met:
„Mijn kinderen en vriend, wandelingen maken met mijn camera op zak door de natuur, maar een mooie stad vind ik ook erg leuk om te verkennen.”

Een hoogtepunt in mijn leven is:
„Ik kan van de laatste jaren veel hoogtepunten benoemen. De geboorte van mijn twee kinderen in elk geval en verder dat ik mijn eigen droom nu laat uitkomen door het werk wat ik doe. Met mijn bedrijf doe ik veel op het gebied van fotografie en schilderingen, maar ik geef ook workshops zoals fotografie met de eigen smartphone. Ik heb het laagdrempelig gehouden door juist de smartphone voor deze workshop te gebruiken in plaats van een professionele camera, omdat niet iedereen het geld daarvoor heeft. Toch willen veel mensen graag wat leren op het gebied van fotografie. In de toekomst wil ik nog veel meer van dit soort workshops verzinnen die leuk zijn om in groepsverband te volgen.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Coevorder Courant?
„Zoek mij op via Instagram en Facebook - @creations.drenthe - en eind deze maand is ook de website klaar: www.creationsdrenthe.nl.”